Na maandenlang spartelen dreigt KV Oostende nu definitief te verdrinken – Voetbal Worldwide


KV Oostende is zo’n 48 uur verwijderd van het einde van zijn bestaan als profclub. De membership die actief is op het tweede niveau van België bracht dat treurige bericht woensdagmiddag zelf naar buiten.

Vrijdag moet KVO namelijk een sluitende begroting inleveren bij de Belgische licentiecommissie, en lang verhaal kort: dat gaat niet lukken. Er was een partij in beeld die de membership zou overnemen, maar nu die deal is geklapt is het einde onvermijdelijk, zo meldt bewindvoerder Werner Van Oysterwyck. Hij laat weten dat Paul Conway, de huidige grootaandeelhouder van de membership, niet akkoord is gegaan met het voorstel van Apex Capital, de geïnteresseerde partij.

Van Oysterwyck vertelt dat de totale schuldenberg nu zo’n tien miljoen euro bedraagt, en dat een faillissement een logische uitkomst is. ‘Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend. Ik ben wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen. Dat betekent helaas ook dat dertig werknemers hun baan verliezen en dat alle spelers transfervrij zijn. Ik hoopte uit de grond van mijn hart om deze opdracht tot een goed einde te brengen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Oostende kwam een jaar of tien geleden in de raise door serieuze financiële injecties door de Belgische ondernemer Marc Coucke. Door zijn miljoenen haalde de membership de bekerfinale en zelfs een keer Europees voetbal. Toen Coucke de membership achterliet omdat hij Anderlecht kon kopen, liet hij een ongezonde membership achter die van de regen in de drup raakte. Vorig jaar volgde de degradatie naar de Tweede Klasse, nu lijkt het amateurvoetbal te wachten.

Een uitgebreide blik op hoe de ellende in Oostende tot stand kwam, verscheen latest op VI PRO:

Scroll naar boven