Name of Responsibility blijft op Ps verschijnen


Reclame voor een Name of Responsibility-spel in New York

NOS Nieuws

De populaire recreation Name of Responsibility blijft te spelen op Ps, ook na de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Daarover hebben Microsoft en Sony, de fabrikant van Ps, een overeenkomst ondertekend, maakt Xbox-ceo van Microsoft Phil Spencer op Twitter bekend.

Sinds duidelijk is dat Microsoft game-uitgever Activision Blizzard wil overnemen, vreesden Sony en Ps-spelers dat de spellen alleen nog maar op Xbox zouden worden uitgebracht. Sony verzette zich dan ook fel tegen de mogelijke overname. Microsoft beloofde al meermaals dat dit niet zou gebeuren. Met de overeenkomst is er voorlopig officieel een einde aan die zorgen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de overeenkomst duurt.

Nintendo sloot in december al een overeenkomst met Microsoft. Daarin werd vastgelegd dat de Name of Responsibility-spellen de komende tien jaar ook voor spelcomputers van Nintendo worden uitgegeven.

De miljardenovername werd deze week goedgekeurd door een federale Amerikaanse rechter. De Amerikaanse toezichthouder Federal Commerce Fee (FTC) probeerde de deal tegen te houden, omdat de overname zou leiden tot oneerlijke concurrentie.

Activision Blizzard brengt naast Name of Responsibility ook de populaire video games World of Warcraft, Overwatch en Sweet Crush uit. De mogelijke overname werd start 2022 bekendgemaakt en heeft een waarde van omgerekend ongeveer 60 miljard euro. Het zou de grootste overname ooit in de game-industrie zijn.

Spel levert miljarden op

Documenten die vorige week door een Amerikaanse rechtbank per ongeluk zijn vrijgegeven geven een inkijkje in de waarde van Name of Responsibility voor Ps. De informatie was met een zwarte stift slechts half doorgestreept, waardoor de tekst toch nog leesbaar was.

In de Verenigde Staten bracht het spel Ps in 2021 800 miljoen greenback op, wereldwijd gaat het om 1,5 miljard greenback. Als de ingame-aankopen en abonnementen worden meegeteld, bracht Name of Responsibility Ps 15,9 of 13,9 miljard op, afgaande op de moeilijk leesbare zwartgelakte getallen.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top