NCSC-directeur Hans de Vries stapt op
De directeur van het Nationaal Cyber Safety Centrum (NCSC) legt eind dit jaar zijn functie neer. Dat meldt hij op LinkedIn, waar hij zijn afscheid aankondigde. NCSC moet op zoek naar een opvolger. De Vries blijft aan tot die gevonden is.

De Vries, die in 2014 directeur werd van NCSC, schrijft op LinkedIn: ‘Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Na bijna negen jaar gun ik het NCSC een nieuwe directeur.’ Hij verwacht ‘ergens in het vierde kwartaal’ zijn opvolger welkom te heten en zal daarna een paar maanden ‘sabatticallen’. Hij zwaait waarschijnlijk na de pan-Europese One Convention in oktober van dit jaar af.

‘Wie wil de mooiste baan van Nederland gaan vervullen?’, vraagt De Vries zich af met een link naar de vacature. Hij hoopt dat zijn opvolger iemand is die het NCSC, DTC en Csirt-DSP de komende jaren verder brengt en van de samenvoeging ‘een succes maakt’.

Samenvoeging

Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), Digital Belief Middle (DTC) en het Cyber Safety Incident Response Group voor digitale dienstverleners (Csirt-DSP) gaan samen in één centraal expertisecentrum en informatieknooppunt. Dat moet de kennis en informatie rondom cybersecurity bundelen, wettelijke taken en dienstverlening bij grote incidenten vergroten en de digitale weerbaarheid van Nederland verbeteren.

Het NCSC liep er lange tijd tegenaan dat het informatie niet breed mocht delen, maar daar kwam eind 2022 verandering in.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven