Nederlandse straaljagers de lucht in vanwege Russische bommenwerpersHet begon greatest spannend, maar er bleek uiteindelijk niet veel aan de hand: twee Nederlandse straaljagers zijn vanochtend opgestegen, omdat twee Russische bommenwerpers richting Nederland kwamen.

De Russische vliegtuigen vlogen boven de Noordzee bij Denemarken.

De Nederlandse straaljagers hoefden uiteindelijk niet in te grijpen. Voordat de Russische vliegtuigen bij Nederlands in de buurt kwamen, hielden Deense straaljagers ze al tegen. Daarna vlogen ze weer terug naar Rusland.

Het klinkt eng, Russische bommenwerpers die boven de Noordzee vliegen. Maar het is niet verboden voor gevechtsvliegtuigen van andere landen om boven de zee te vliegen.

Het komt een paar keer per jaar voor dat Russische gevechtsvliegtuigen in de buurt van het Nederland komen, zegt Nederland. Kolonel Marcel van Egmond maakt zich er geen zorgen over.

Het is niet bekend waarom de twee Russische bommenwerpers bij Denemarken vlogen. Ze zijn daar in ieder geval ook weer weg dus. Volgens Rusland gebeurde er niets wat niet magazine.

De twee Nederlandse straaljagers zijn weer terug op vliegbasis Volkel in Noord-Brabant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top