Negende Nationale Datacenter Dag in aantocht
In het rijtje Nationale Molendag, Nationale Burendag en Open Monumentendag magazine de Nationale Datacenter Dag zeker niet ontbreken. Voor de negende keer openen datacenters door heel Nederland hun deuren voor het publiek en wel op dinsdag 13 juni; poorten die door strenge beveiligingsmaatregelen normaal voor buitenstaanders gesloten blijven. Dit initiatief van de Dutch Information Heart Affiliation (DDA) is tot een mooie traditie uitgegroeid.

Datacenters zorgen er voor dat iedereen elke dag gebruik kan maken van het web en de cloud. Tegelijk is de vestiging van datacenters onderwerp van maatschappelijk debat. Over datacenters bestaat ook het nodige onbegrip.

‘Het is voor onze deelnemers een mooie kans om aan een groot publiek te laten zien hoe belangrijk de rol en invloed van datacenters is binnen onze samenleving en voor onze duurzame economie. Op deze manier kan iedere bezoeker echt zien hoeveel mensen er betrokken zijn binnen onze sector,’ stelt Stijn Grove, algemeen directeur van branche-organisatie DDA.

Dit jaar zijn acht datacenter-exploitanten van de partij, te weten Interconnect, Iron Mountain, Smartdc, NorthC (met drie vestigingen), NTT, Eurofiber, International-e, Atlas Edge en Previder. De meeste verwachten vijftien tot twintig bezoekers. Interconnect in Eindhoven kwam daar vorig jaar met zestig bezoekers flink bovenuit. Waar vorig jaar vanwege Covid-19 nog veel virtuele rondleidingen en rondleidingen in kleine groepen plaatsvonden, worden dit jaar weer veel grotere fysieke rondleidingen gehouden. 

Aanmelden kan through deze link.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven