negenklapper voor Ivoorkust – Voetbal Worldwide


Ivoorkust is meer dan overtuigend begonnen aan de kwalificatieserie voor het toernooi om de Afrika Cup. Voor de spelers van de Seychellen kwam het laatste fluitsignaal na negen tegengoals als een verlossing.

De internationals van de eilandengroep waren waarschijnlijk al met weinig verwachtingen naar Abidjan afgereisd. De nummer 195 van de FIFA-ranking hield in de openingsfase nog aardig stand, maar daarna ging het snel. Sébastien Haller gaf het startsein voor het doelpuntenfestijn. De voormalige spits van FC Utrecht en Ajax opende in de twintigste minuut vanaf de strafschopstip de rating. Ex-PSV’er Ibrahim Sangaré verdubbelde de marge al in de 24ste minuut.

Door objectives van Simon Adingra, een expertise van Brighton & Hove Albion, en de jonge Purple Bull Salzburg-aanvaller Karim Konaté liep de rating nog voor rust op tot 4-0. Het lukte de spelers van de Seychellen niet om de schade te beperken. Niet alleen kwamen de bezoekers tot geen enkel schot op doel, de verdediging werd volledig uit elkaar gespeeld. Ivoorkust kwam tot liefst 39 (!) doelpogingen.

Seko Fofana en Jean-Philippe Krasso pikten een doelpunt mee, terwijl Hamed Junior Traorè twee keer trefzeker was. Konaté bepaalde de eindstand in de 95ste minuut op 9-0. Een betere begin van de kwalificatiereeks op weg naar het eindtoernooi dat in 2025 in Marokko wordt gehouden, hadden de Ivorianen zich niet kunnen wensen. Maandag wacht een uitwedstrijd tegen Gambia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top