‘Newcastle kent grootse blessurecrisis’ – Voetbal Worldwide


De ziekenboeg van Newcastle United stroomt voller en voller. Afgelopen week raakten aanvaller Callum Wilson en spelmaker Miguel Almirón geblesseerd. De lokale krant is het erover eens: de membership verkeert in de grootste personele disaster in zeker zeventien jaar.

'Pechvogel Newcastle bivakkeert in grootste blessurecrisis in zeventien jaar'
© Professional Pictures

Als het cliché ‘in de hoek waar de klappen vallen’ een keer gebruikt kan worden, dan bij Newcastle United. Supervisor Eddie Howe heeft inmiddels een sneltoets op zijn telefoon ingesteld, om de medische staf te bereiken. Ze vallen namelijk bij bosjes op St. James’ Park.

Wilson meldde zich afgelopen weekend af voor de nationale ploeg. De worldwide van Engeland maakte in tien competitiewedstrijden al zeven doelpunten, maar bekijkt de verrichtingen van zijn ploeggenoten voorlopig van de zijlijn. Howe had namelijk slecht nieuws over zijn aanvaller. ‘Hij is zes tot acht weken afwezig’, sprak hij in The Chronicle Dwell.

‘Almíron heeft te kampen met een hamstringblessure’, beet Howe daarna direct door de zure appel heen. Ook de Paraguayaan lijkt dus een tijdje aan de kant te staan. Daarmee stapelen de zorgen zich op voor de supervisor, die juist voortvarend aan het seizoen begonnen was.

Veertien probleemgevallen
Aan de Tyneside komt het aantal afwezigen nu op tien. Behalve Almirón en Wilson zat namelijk ook Oranje-verdediger Sven Botman al een tijd in de lappenmand. Daarnaast mist Howe ook Dan Burn, Jacob Murphy, Matt Targett, Elliot Anderson, Lewis Corridor, Javier Manquillo, Alexander Isak en Harvey Barnes. Sandro Tonali is wel match, maar werd tot het einde van het seizoen geschorst na een gokschandaal.

In de wedstrijd tegen Bournemouth (2-0 nederlaag) kregen ook Sean Longstaff en Fabian Schär te maken met pijntjes. Het duo moest langdurig behandeld worden, maar kon op het tandvlees de wedstrijd afmaken. De nasleep is echter twijfelachtig. Volgens de lokale krant zijn beiden een twijfelgeval voor de thuiswedstrijd tegen Chelsea, na de interlandperiode. Dan is Bruno Guimarães wél van de partij. Hij ontbrak tegen Bournemouth door een schorsing.

Ergste periode in zeventien jaar
Howe weigert zich te verschuilen achter de problemen. Zijn ploeg zakte weg naar de zevende plaats op de ranglijst, maar niet door de blessures, vindt hij zelf. ‘De break komt wel op een goed second voor ons. Al denk ik niet dat het veel spelers tijd genoeg geeft om terug te keren. Bijna iedereen ligt er langdurig uit. Hopelijk komen er één, of misschien twee spelers terug.’

The Chronicle Dwell memoreert aan het seizoen 2006/07. ‘Toen miste Newcastle United een lange tijd tien spelers en gleed het naar beneden op de ranglijst. Supervisor Glenn Roeder zei dat hij nog nooit zoiets had gezien, maar nu weten we beter. Deze periode is de ergste in zeventien jaar, sinds het tijdperk van Roeder. Of misschien erger. Je kan het Howe niet eens kwalijk nemen als zijn ploeg een paar keer verliest. Het is pure pech.’

Premier League

Stand Premier League 2023/2024


Engeland


5

Aston Villa

12

8

1

3

29-17

+12

25

6

Manchester United

12

7

0

5

13-16

-3

21

7

Newcastle United

12

6

2

4

27-13

+14

20


* Actueel tot en met 14 nov. 2023

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven