‘Niemand zag mijn expertise’ – Voetbal Worldwide


Op prachtige wijze maakte het Amsterdamse publiek kennis met Jakov Medic, die zijn debuut in de Eredivisie opluisterde met een even zo belangrijke als mooie goal. Hij werd meteen verkozen tot Man of the Match en schoof daarom aan tijdens het persmoment na het duel met Heracles Almelo.

‘Dit is een geweldige avond voor mij, het voelt alsof ik droom’, begon een stralende Medic aan zijn praatje met de pers. ‘Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, ik voel nog erg veel emoties. Ik ben trots op het crew en de overwinning. Als alle emoties zijn weggeëbd, ga ik deze objective nog vaak terugkijken. Ik heb genoten van elk second. Het was zo luid in het stadion, ik hoop nog vaker dit soort wedstrijden mee te maken.’

Dat Medic bij Ajax terecht zou komen, hadden weinig mensen in Kroatië voorspeld. ‘Ik weet waar ik vandaan kom. Niemand zag mijn expertise, maar ik bleef altijd in mijzelf geloven. Ik weet niet waarom mijn expertise niet werd gezien, dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Het is niet makkelijk om te zien wie een echt expertise is en wie niet. Luka Modric is nu een van de beste middenvelders ter wereld, maar in Kroatië werd hij ook niet als expertise gezien.’

Na deze vergelijking mocht Medic zijn geweldige objective tegen Heracles beschrijven. ‘Ik weet dat ik een goed schot heb, maar zo goed…’, lachte hij. ‘Maar dat weet ik nu, dus dat is handig voor in de toekomst. Het was een geweldige objective, ik kan het gevoel erbij niet echt omschrijven. Het was heel speciaal voor me, zo scoren bij mijn debuut. Ik wilde eerst een teamgenoot inspelen, maar zag dat alle opties geblokt waren. Na deze objective ga ik het wel vaker proberen’, belooft de Kroaat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven