Nieuwe foto's laten verschil zien tussen winter en zomer op MarsWetenschappers van ruimteorganisatie NASA hebben nieuwe foto’s gedeeld van planeet Mars. Het staat eigenlijk bekend als de rode planeet, maar op deze foto’s ziet Mars er heel anders uit.

Het zijn geen normale foto’s, maar ultraviolette foto’s. Van de zon komt ultraviolette straling af, ook wel UV genoemd. Dat kan je met het blote oog niet zien. Maar met behulp van speciale apparaten kun je er wel foto’s van maken.

Winter en zomer

De foto’s laten het verschil zien tussen de winter en de zomer op planeet Mars. Hyperlinks op de foto is het zomer, en rechts winter.

De beelden zijn niet alleen maar gemaakt omdat het er mooi uitziet. Wetenschappers zijn druk bezig met de Maven-missie. Ze onderzoeken of er leven mogelijk is op Mars.

Leven mogelijk?

Met deze foto’s kunnen ze de oppervlakte van de planeet op een andere manier bekijken en de gassen rond Mars beter bestuderen.

Het duurt nog wel eventjes voordat we antwoord krijgen op de vraag of er leven mogelijk is. De Maven-missie is nog druk bezig en duurt waarschijnlijk nog wel een paar jaar.

Benjamin zocht eerder uit of in de toekomst mensen op Mars kunnen wonen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven