Nieuwe misser Janssen komt Antwerp duur te staan – Voetbal Worldwide


Antwerp FC is op bezoek bij KAS Eupen tegen de vijfde nederlaag dit seizoen in de Professional League aangelopen. Vincent Janssen speelde een negatieve hoofdrol voor de ploeg van coach Mark van Bommel nadat hij woensdag al een rode kaart had ontvangen.

Het bezoek aan Eupen was de eerste wedstrijd sinds het vertrek van Arthur Vermeeren, die afgelopen week voor liefst 25 miljoen euro – een clubrecord – vertrok naar Atl├ętico Madrid. Antwerp had vorige week thuis tegen Charleroi na drie competitieduels zonder zege eindelijk weer eens gewonnen, terwijl midweeks ten koste van OH Leuven de halve finale van het bekertoernooi werd bereikt. Janssen speelde toen ondanks zijn rode kaart een positieve hoofdrol bij Antwerp.

Op bezoek bij Eupen ging het echter weer mis voor de regerend kampioen, die na een half uur op achterstand kwam door een treffer van Brandon Baiye. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd door scheidsrechter Wesli De Cremer vanwege een vermeende overtreding op Jean Butez. De VAR riep hem echter naar het scherm en na het zien van de beelden besloot de arbiter zijn beslissing terug te draaien: 1-0.

Na ruim een uur ontsnapte Janssen aan zijn tweede gele kaart. De VAR riep De Cremer opnieuw naar het scherm, maar de scheidsrechter besloot de Nederlandser niet – net als afgelopen woensdag tegen Leuven – van het veld te sturen. Gelukkig voor Antwerp, need vijf minuten later verdiende Janssen een strafschop. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot hem huizenhoog over. Het was al zijn derde gemiste strafschop dit seizoen. Een dure misser, need omdat Jacob Ondrejka in de slotfase ook nog tegen de paal schoot, bleef het 1-0.

De eerste overwinning van KAS Eupen op Antwerp FC op het hoogste niveau zorgt ervoor dat de bezoekers, waar Jurgen Ekelenkamp en Owen Wijndal ook een basisplaats hadden, blijven steken op 35 punten uit 22 duels. Dat zijn er liefst zestien minder dan koploper Union Sint-Gillis, dat een wedstrijd minder speelde.

Scroll to Top