Nieuwswekker: Aanslag in Rusland + Oranje wint van SchotlandGoedemorgen op deze zaterdag! Ook in het weekend staat er een Nieuwswekker voor je klaar. Zo weet je precies wat er is gebeurd en wat je vandaag nog kunt verwachten.

Het weer

Het wordt een natte dag vol regen. Soms zelfs met hagel en onweer. Het wordt maximaal 9 graden.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

– Heftig nieuws uit Rusland: daar werd gisteravond een grote aanslag gepleegd tijdens een muziekoptreden vlakbij de hoofdstad Moskou. Gewapende mannen drongen het concertgebouw binnen en begonnen op mensen te schieten. Ook lieten ze explosieven afgaan.

Bij de aanslag zijn zeker 60 mensen om het leven gekomen en 145 mensen raakten gewond. Maar waarschijnlijk zal het aantal slachtoffers nog wel hoger worden. Terreurgroep Islamitische Staat zegt dat zij achter de aanslag zitten.

– Het Nederlands elftal heeft het eerste duel van het EK-jaar met 4-0 gewonnen van Schotland. Na een zwakke eerste helft waarin er niet veel gebeurde bleek Nederland toch te sterk voor Schotland door targets van Tijjani Reijnders, Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst en Donyell Malen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Op allerlei plekken over de hele wereld gaat vanavond een uur lang het licht uit. Het hoort bij Earth Hour, oftewel het Uur van de Aarde.

Dat is een actie van het Wereld Natuur Fonds. Zij hopen dat mensen meer gaan nadenken over de toekomst van de aarde en over klimaatverandering. Als iedereen wat vaker het licht uit zou doen, zou dat namelijk een boel energie besparen.

– De 12-jarige Joni heeft een nieuwe nier nodig omdat ze ziek is. Om snel iemand te vinden, heeft ze een oproepje geplaatst op social media. En dat lijkt te werken.

Vanavond in het Jeugdjournaal (en natuurlijk hier in de app) vertelt ze haar verhaal.

En dan nog even dit…

Er zijn zestig Paddington-beertjes gespot in de jungle van Bolivia.

Scroll naar boven