Nieuwswekker: Aanslag Moskou herdacht + Het is Pasen!Goedemorgen op deze Eerste Paasdag. Heb je al een lekker paas-ontbijt op? Misschien ga je straks nog eieren zoeken?

In deze Nieuwswekker zit alvast één ei verstopt. Weet jij het ‘ei’ te vinden waar eigenlijk ‘ij’ moet staan? Zoek de spelfout in het artikel!

Het weer

De dag begint met hier en daar een paar regenbuien. Vanmiddag neemt vanuit het zuiden de kans op stevige buien toe. Daarbij kan het gaan onweren en hagelen.

Dit heb je misschien gemist:

– De politie heeft de gijzeling in Ede dwell kunnen meekijken. Dat gebeurde through digital camera’s in het café. De eigenaar van het café had de beelden op zijn telefoon.

Een 28-jarige man hield gisteren urenlang vier mensen gevangen in een café in Ede. Hij dreigde met meerdere messen. Rond 11.00 uur werden de eerste drie personen vrijgelaten, anderhalf uur later ook de laatste. Daarna werd de gijzelnemer opgepakt.

– In de Russische hoofdstad Moskou zijn de slachtoffers van de aanslag op een concertzaal herdacht. Duizenden mensen hebben bloemen, knuffels en foto’s achtergelaten bij het gebouw. In Rusland wonen orthodoxe christenen. Zij herdenken iemand die is overleden altijd op de negende dag na het overlijden.

De aanslag in Moskou was gisteren negen dagen geleden. Gewapende mannen drongen het concertgebouw binnen en begonnen op mensen te schieten. Er kwamen 144 mensen om het leven en meer dan 500 mensen raakten gewond.

– Misschien heb je wel langer uitgeslapen dan normaal, need de zomertijd is ingegaan. Om 02.00 uur Nederlandse tijd ging de klok een uur vooruit, naar 03.00 uur. Dankzij de zomertijd is het ‘s ochtends iets langer donker en ‘s avonds wat langer licht.

De zomertijd werd in 1977 in Nederland ingevoerd om energie te besparen. Veel mensen vinden het altijd maar verwarrend. Gaat de klok nou vooruit of achteruit? Hoe denk jij daarover?

Dit is vandaag in het nieuws:

– In België wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een van de belangreikste wielren-wedstrijden. De renners fietsen 150 kilometer dwars door België. De grote favoriet bij de mannen is Mathieu van der Poel. Boet, Sam, Pierre en Jasper kijken uit naar de wedstrijd. Je hoort er vanavond alles over in het Jeugdjournaal!

– Joanke ging met jullie vragen langs bij schaatser Jenning de Boo. Hij is pas 20, maar werd afgelopen jaar heel verrassend Nederlands én Europees Kampioen op de 500 meter. Ook werd hij tweede op het WK dash. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen! Je vindt het interview vanmiddag hier in de app of op YouTube,

En dan nog even dit…

In de Verenigde Staten viel er een wel hele plaatselijke ‘zoete neerslag’ boven een park. Hoe dat kon? Je ziet het in de video.

Heb jij het ei gevonden? Laat een emoji van een kuikentje in een ei achter in de reacties om te laten zien dat jij het einde van deze Nieuwswekker hebt gehaald!

Scroll naar boven