Nieuwswekker: Amalia op koninklijk feestje + Helm voor keepers?Goedemorgen! Lees je deze Nieuwswekker in je herfstvakantie of magazine je nog een weekje naar faculty?

Het weer

Wat je ook gaat doen, het wordt tijd om je winterjas weer op te zoeken. Afgelopen nacht ging de temperatuur op sommige plekken al richting het vriespunt en vandaag wordt het zo’n 13 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Buitenlanders die vastzitten in Gaza mogen maandagochtend de grens met Egypte oversteken. Dat zegt een Amerikaanse tv-zender. Gisteren meldde de VS al dat de grens tussen Egypte en Gaza zal worden geopend voor noodhulp.

Er zitten zeker tien Nederlanders huge in de Gazastrook. Een van hen is Mohammed. We spraken hem gisteren over de situatie daar:

– Er zijn dit weekend langs de kust bij de Noordzee verdachte tassen en pakketten gevonden. De politie doet er onderzoek naar en denkt dat er misschien medicine in zit. De politie vraagt mensen direct 112 te bellen als ze een pakket tegenkomen.

– Prinses Amalia was dit weekend op een koninklijk feestje. De Deense prins Christian vierde zijn 18e verjaardag en daar waren veel andere prinsen en prinsessen bij aanwezig. Ook prinses Elisabeth van België en prinses Alexandra van Noorwegen zaten in de zaal.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Filmmaatschappij Disney viert vandaag dat het precies 100 jaar bestaat. Wij maakten eerder al deze video over 100 jaar Disney:

– De laatste tijd waren er een paar ongelukken met keepers. De keeper van RKC raakte buiten bewustzijn en een amateurkeeper kwam zelfs om het leven na een botsing. Sommige deskundigen vinden dat er echt iets moet veranderen. Zij willen dat keepers een helm gaan dragen.

– De concertfilm van Taylor Swift heeft in het eerste weekend al bijna 100 miljoen euro opgebracht, een file. Het vorige file was van Justin Bieber. In 2011 leverde zijn concertfilm in de eerste drie dagen zo’n 45 miljoen euro op. Taylor Swift magazine de helft van het bedrag zelf houden.

– En vergeet vandaag niet naar ons Ochtendjournaal te kijken. Dan zie je de eerste uitzending van onze nieuwe presentator Egbert.

En dan nog even dit…

Een superfan in Amerika heeft een huis vol Pokémon. Hij maakt ze zelf met een 3D-printer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven