Nieuwswekker: Beroemde growth omgehakt + Tompouce-snacksGoedemorgen! Nog een dagje, en dan is de schoolweek alweer voorbij. Maar voordat het zover is hebben we nog een verse Nieuwswekker voor je!

Het weer

Als je het gisteren lekker weer vond, hebben we goed nieuws voor je: het is vandaag een beetje hetzelfde. Door het hele land kunnen buien vallen, en het wordt ongeveer 10 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Veel woede in het Afrikaanse land Ghana. Daar heeft iemand een beroemde growth van 300 jaar oud omgehakt. Veel mensen daar geloven dat de growth genezende krachten had. Daarom kwamen mensen van over de hele wereld naar Ghana toe om de growth in het echt te zien.

Wie de growth heeft omgehakt en waarom is nog niet bekend. Dat probeert de politie daar nu uit te zoeken.

– Het Watermuseum in Arnhem is tijdelijk gesloten vanwege… wateroverlast?! Een groot deel van het museum staat onder water, waarschijnlijk door een gesprongen leiding.

In het museum kunnen bezoekers van alles leren over water, van waterzuivering tot drinkwater. “We zijn hier gek op water, maar dit is wel wat te veel van het goede”, zegt een museummedewerker.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Wat als je moeder of vader steeds meer vergeet omdat hij of zij dementie heeft? Dat is een hersenziekte die normaal gesproken vooral bij ouderen voorkomt, maar soms ook dus ook bij jonge mensen.

Voor kinderen die dit meemaken is nu een web site gemaakt. Vol met informatie over de ziekte. En met verhalen van andere kinderen, zoals die van 10-jarige Kyjan.

– Het kan bijna niet anders of je hebt hem wel voorbij zien komen: de crompouce. Op social media is het een enorme hype en veel mensen willen hem proeven. Maar er zijn nog veel meer andere tompouce-snacks bijgekomen, zoals de frikanpouce, de sûkerpouce en zelfs de kibbelpouce.

Stelling

Wat vind jij van al deze nieuwe tompouce-soorten? Reageer hieronder op onze stelling!

– Nog een dagje, en dan is het Sint Maarten. Dat betekent dat kinderen op allerlei plekken in Nederland met lampionnen langs de deur gaan met lampionnen om liedjes te zingen en snoep op te halen.

Maar die liedjes kunnen wel een stuk origineler, vinden ze op basisschool De Rietzee in Groningen. Samen met hun meester Michael hebben ze hun eigen Sint Maarten-liedjes bedacht. Die hoor je vanavond in het Jeugdjournaal!

En dan nog even dit…

Een spannende achtervolging op een snelweg in China. Politie-agenten zaten daar niet achter criminelen aan, maar achter een ontsnapte struisvogel!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven