Nieuwswekker: Explosie op de zon + Jongste duiker van NederlandGoedemorgen! En zo is de schoolweek alweer voorbij. Tijd voor weekend dus! Maar eerst natuurlijk even rustig opstaan, ontbijtje, en de Nieuwswekker erbij pakken. Dan ben je weer helemaal bijgepraat!

Het weer

Het wordt vandaag een beetje als gisteren: droog, met hier en daar wat zon. Het wordt opnieuw rond de 10 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Skeletonster Kimberley Bos heeft een wereldbekerwedstrijd gewonnen. In het Oostenrijkse Innsbruck ging ze op haar slee als snelste naar beneden. Door deze overwinning staat ze nu ook eerste in het klassement.

– Op de zon is een grote explosie geweest, ook wel een zonnevlam genoemd. Deze explosies zijn er wel vaker, maar dit was de grootste in de afgelopen zes jaar.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan even deze video die we er eerder over maakten:

Dit is vandaag in het nieuws:

– De negenjarige Lama uit Gaza maakt filmpjes over haar leven daar. Daarmee wil ze aan de hele wereld laten zien hoe het daar is. Om dat te doen interviewt ze familieleden, journalisten en andere mensen uit Gaza. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

– Tientallen meters onder water duiken, in een speciaal pak, én met zuurstofflessen op je rug. Om dat te kunnen moet je vaak jarenlang trainen en speciale duikdiploma’s hebben. Michael van 12 gaat het vandaag proberen. Als hem dat lukt, is hij de jongste van Nederland met zo’n diploma.

Lijkt het jou leuk om eens diep het water in te duiken? Laat het ons weten!

En dan nog even dit…

Het Jeugdjournaal kijk je op television, on-line en natuurlijk in de nieuwe app. Maar vroeger ging dat wel anders…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven