Nieuwswekker: Feestje zonder ouders + Springende dolfijnenGoedemorgen! Zondag, rustdag? Nou, niet voor de maker van deze Nieuwswekker. Er staat er weer eentje voor je klaar!

Het weer

Wolken, regen en zon, vandaag komt het allemaal voorbij. Het wordt zo’n 22 tot 26 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– In Rotterdam is voor de tweede nacht op rij een explosie geweest in dezelfde straat. Of het om hetzelfde huis gaat is niet bekend. Bij beide ontploffingen raakte niemand gewond.

In Rotterdam zijn dit jaar heel veel explosies. De politie denkt dat het komt door ruzies tussen drugsbendes.

– In Brazilië is een vliegtuigje neergestort. Daarbij zijn 14 mensen omgekomen. Op het second van de crash was het slecht weer. Het is niet duidelijk of dat de oorzaak is van het ongeluk. Dat moet worden onderzocht.

– Een mooi second voor de bemanning van reddingsboot Hurricane. Gisteren zwommen er zo’n 50 dolfijnen mee met hun boot in de buurt van Terschelling. Zo’n grote groep bij elkaar zie je bijna nooit in de Noordzee.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vandaag is de laatste dag van de Ronde van Spanje. De drie weken durende wielrenwedstrijd wordt zeer waarschijnlijk gewonnen door Sepp Kuss (hyperlinks op de foto bovenaan de Nieuwswekker). Dat is een Amerikaan die rijdt voor een Nederlandse ploeg, namelijk Staff Jumbo-Visma.

Dat group weet hoe ze moeten winnen. Dit jaar wonnen ze ook de Tour de France en Ronde van Italië.

– De meeste festivals worden vooral door volwassenen bezocht, maar dat geldt zeker niet voor het Tina Competition. Tienduizenden kinderen gaan dit weekend naar pretpark Duinrell om daar optredens te zien, sterren te ontmoeten en workshops te volgen. Ook verslaggever Benjamin is er bij!

De meeste kinderen bezoeken het pageant zonder hun ouders. Daar gaat ook onze stelling over.

– Verslaggever Sil is met jullie vragen langs geweest bij straatvoetballer Nasser el Jackson. Toch praat Sil er liever niet meer over. Waarom? Nou, omdat hij de ene na de andere panna kreeg! Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal en vanmiddag al op de website en app.

En dan nog even dit:

Toen dierenartsen in Brazilië een dier binnenkregen, wisten ze niet precies wat ze voor zich hadden: een hond of een vos? Het bleek de eerste hond-vos ter wereld te zijn!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven