Nieuwswekker: Feyenoord in bekerfinale + Recreation-makers ontslagenGoedemorgen! Deze nieuwe maand beginnen we met een verse Nieuwswekker. Klaar voor? Dan beginnen we met…

Het weer

Zon, regen en bewolking: het komt allemaal voorbij.

Dit heb je misschien gemist:

– Na een moeilijke wedstrijd tegen FC Groningen heeft Feyenoord zich geplaatst voor de bekerfinale. De Rotterdammers wonnen in de tweede halve finale met 2-1 van Groningen. De finale wordt gespeeld op zondag 21 april. Feyenoord speelt dan tegen NEC.

– 700 mensen die bij gamebedrijf EA werken, zijn ontslagen. Dat bedrijf kan je kennen van video games als EA FC24, The Sims en Apex Legends. Veel video games waar nog aan gewerkt werd zullen nu niet meer afgemaakt worden. Zo zou er binnenkort een nieuwe Star Wars-game uitkomen, maar dat gaat niet meer door.

De laatste tijd zijn er veel mensen ontslagen die bij game-bedrijven werken, zoals Xbox-maker Microsoft en PlayStation-maker Sony. Volgens die bedrijven moeten ze al die mensen wel ontslaan, omdat ze geld willen besparen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Ring, ring. Wie is daar? Een vis! Vandaag gaat de visdeurbel weer van begin. Dat is een web site waarop je aan kan geven of er een vis voor een sluis in Utrecht zwemt. Zo kan de sluis open en kunnen de vissen veilig naar de andere kant.

We maakten er eerder deze video over:

– Elk jaar is het Kinderen voor Kinderen-liedje voor Koningsspelen een grote hit. En het bijbehorende dansje wordt op heel wat scholen opgevoerd. Vandaag gebeurt dat al in Amsterdam en Utrecht. Daar wordt namelijk de videoclip opgenomen.

– En we praten verder over het Songfestivalliedje van Joost Klein. Gisteren was ‘Europapa’ voor het eerst te horen.

Heb je het gemist? Luister ‘m dan hier:

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!

En dan nog even dit…

Wat doe je als een gorilla-moeder niet meer voor haar jong kan zorgen? Amerikaanse dierenverzorgers trokken een apenpak aan gingen zelf voor de baby-gorilla zorgen.

Scroll to Top