Nieuwswekker: Finale Junior Songfestival + Eedivisie-record



Goedemorgen! Het is zondag en hopelijk ben jij vandaag het zonnetje in huis. Need van het weer moet je het niet hebben. De zon zal je niet veel zien en vanmiddag kunnen er ook behoorlijk wat buien vallen.

Dit heb je misschien gemist:

– PSV heeft gisteravond alweer gewonnen, voor de dertiende keer dit seizoen. Tegen FC Twente wonnen de voetballers uit Eindhoven met 3-0. PSV heeft alle wedstrijden in de eredivisie dit seizoen gewonnen met minstens twee doelpunten verschil. En dat is een file!

– Trek die handschoenen maar uit de kast, need voor het eerst deze herfst is de temperatuur officieel onder nul geweest. In de plaats De Bilt werd het vannacht -0,6 graden. In Deelen, bij Arnhem, werd het nog een stuk kouder. Daar was het vannacht bibberen met -1,8 graden.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het is eindelijk zover: Sep & Jasmijn staan vanmiddag in de finale van het Junior Songfestival. De present begint om 16:00 en Nederland is als laatste aan de beurt. Joanke is in Good, waar de finale is, en sprak Sep en Jasmijn tijdens hun voorbereidingen:

– Sil ging met jullie vragen langs bij spelers van het Nederlands korfbalteam. Die werden een paar weken geleden wereldkampioen en dat worden ze eigenlijk bijna altijd. Hoe kan dat?! Je ziet het vanmiddag on-line en vanavond op television.

Fijn toch, winnen? Of vind jij het soms leuker om gewoon samen te sporten of spelen zonder dat er iemand moet winnen? Laat het weten in de reacties!

– In Amsterdam is vanmiddag een demonstratie. De demonstranten willen dat er vrede komt in IsraĆ«l en de Palestijnse gebieden. De organisatie verwacht dat er ook mensen komen die willen demonstreren tegen de winst van Geert Wilders bij de verkiezingen in Nederland.

En dan nog even dit…

Dat je honden kunt trainen dat wist je huge wel, maar deze kat heeft ook iets bijzonders geleerd. Hij kan keepen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top