Nieuwswekker: Geen bezoek van aliens + Wie is de Mol?Goedemorgen toppers, wie vandaag buiten moet zijn heeft geluk! Het wordt heerlijk weer met veel ruimte voor de zon! Meer daarover in…

Het weer

Overal in het land schijnt de zon. Soms kan er kort even een wolk voor de zon komen, maar dat zal niet lang duren. Het wordt maximaal 15 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Er is geen bewijs dat aliens de aarde hebben bezocht. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie na lang onderzoek. Ze keken naar meerdere meldingen van UFOs, maar volgens de onderzoekers ging het hier meestal om spionagevliegtuigen.

– Bij het WK dash hebben de Nederlandse schaatsers drie medailles gewonnen. Bij de vrouwen pakten Femke Kok en Jutta Leerdam zilver en brons. Het goud ging naar de Japanse Miho Takagi. Bij de mannen gained de Chinese language Zhongyan Ning. De Nederlander Jenning de Boo werd tweede.

– Een accu van ruimtestation ISS is in de Atlantische Oceaan gestort. Zo’n twee maanden geleden werd de batterij, die ongeveer web zo groot was als een auto, losgemaakt. De accu werd goed in de gaten gehouden en kwam dus terecht in de zee.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Heb jij al zin in een nieuwe Uitgezocht? Straks om 10 uur staat een nieuwe video klaar in de app en op YouTube. Het gaat over de NAVO en Poetin. Waarom heeft Poetin zo’n hekel aan de NAVO? Dat hoor je in de video!

– Welk workforce bouwt de beste robotic? Daar gaat het om bij de finale van de First Lego League Problem. Er doen 350 kinderen aan mee. En er valt een grote prijs te winnen: de winnaar magazine naar de internationale finale in Amerika!

РIn Amsterdam wordt bekendgemaakt wie dit seizoen de mol was bij Wie is de Mol?. Dit jaar gaat het tussen finalisten Anna Gimbr̬re, Rosario Mussendijk en Fons Hendriks. Milou is erbij in Amsterdam waar de mol zichzelf eindelijk bekendmaakt. Meer over het de ontknoping van Wie is de Mol? vanavond in de uitzending van het Jeugdjournaal.

Nu hebben we er alvast een vraag over:

En dan nog even dit…

Zit je in een vliegtuig, valt ineens een van de wielen ervanaf. Het gebeurde passagiers van een vliegtuig in de Verenigde Staten. Gelukkig liep het goed af en landde het vliegtuig weer veilig op de grond.

Scroll naar boven