Nieuwswekker: Gekke helmen + Wonka-horror-filmHoera! Het is weer woensdag, dus je zit op de helft van de schoolweek. Voordat je naar college loopt, fietst, skate of wordt gebracht hebben we eerst nog even het laatste nieuws voor je.

Het weer

Het is een droge dag met af en toe zon. In het zuidoosten kan het in de ochtend 0 graden zijn. Later stijgt de temperatuur in het hele land naar zo’n 12 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Een nieuwe film-studio uit Schotland heeft gezegd dat ze een horror-film willen maken van de mislukte Wonka-attractie van vorige week. Volgens de makers zal de movie gaan over De Onbekende, een kwaadaardige chocolademaker met een metalen masker die rondliep bij de attractie en enge geluiden maakte.

Mocht je je dat personage niet herinneren uit de Wonka-film, kan dat goed kloppen. De bedenker van de mislukte attractie heeft De Onbekende zelf bedacht.

– Joe Biden en Donald Trump zijn de grote winnaars van Tremendous Tuesday, een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen. Het is zo goed als zeker dat de twee het opnieuw tegen elkaar gaan opnemen in de presidentsverkiezingen.

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar de voorsprong van Biden en Trump is zo groot dat de kans heel erg klein is dat iemand anders nog kan winnen. Maar waarom wordt er nu eigenlijk al gestemd? Dat leggen we in deze video uit:

– Het duurt nog eventjes, maar sporters zijn er al volop mee bezig: de Olympische Spelen deze zomer. Ze trainen natuurlijk exhausting om de beste te worden. En ook met hun sportuitrusting proberen ze een verschil te maken, en dat ziet er soms opvallend uit.

Zo gebruiken sommige groups nieuwe helmen, die wel een beetje op astronautenhelmen lijken. Ze zijn bedoeld om nog sneller te kunnen rijden. Maar de wielrenbond maakt zich er zorgen over. Zij willen eerst goed controleren of de helmen wel veilig genoeg zijn.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Haal je koptelefoon of oortjes maar tevoorschijn, need de Jeugdjournaal-podcast is terug van weggeweest! In deze aflevering bespreken Bart en Malou de week van de lentekriebels. Tijdens die week wordt er op scholen veel gepraat over relaties en seksualiteit.

Niet iedereen vindt dat een goed idee. Bart en Malou praten erover met leerlingen van de Montessorischool Buiten Wittevrouwen in Utrecht. Je vindt de nieuwe podcast vanmiddag bij ons on-line. Hier alvast een voorproefje:

– Safa woont in een dorp in Marokko. En daar is iets bijzonders mee aan de hand. Het dorp wordt langzaam overgenomen door zand. Dat komt uit de woestijn en wordt door klimaatverandering Safa’s dorp ingeblazen. Het is zo erg, dat veel mensen weggaan.

Je ziet haar verhaal vanavond in het Jeugdjournaal (en natuurlijk ook hier in de app).

En dan nog even dit…

Het pasgeboren lammetje Toontje groeit op zonder moeder. Gelukkig is hij niet alleen: hij wordt uitgelaten door hondje Suus!

Scroll naar boven