Nieuwswekker: Gezonde lunch op faculty + Child naast de snelweg


Goedemorgen! Tijd om de week weer te beginnen met het laatste nieuws en natuurlijk…

Het weer

Het wordt een dag met zon en misschien wat regen. Het is niet koud met temperaturen van zo’n 15 graden.

Het weer van 17 april

NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

– Een vrouw heeft gisteravond een child gekregen langs de kant van de snelweg. De vrouw was met haar man onderweg naar het ziekenhuis, maar ze dacht dat ze het niet ging halen. Daarom parkeerde ze haar auto op de afrit en daar is de child geboren. De vrouw en haar pasgeboren dochtertje zijn voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat goed met ze. Het meisje heet Bente.

Disctict8

– De movie Tremendous Mario is de meest succesvolle verfilming van een sport tot nu toe. De movie heeft al meer dan 450 miljoen euro opgebracht. De movie is ook de op één na beste animatiefilm van de afgelopen paar jaar. De finest bekeken animatiefilm is Minions: Hoe Gru Superschurk werd. We maakten eerder deze video over de Tremendous Mario-film:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Misschien heb jij het er ook wel eens over op faculty: wat voor eten neem je mee voor de lunchpauze? Uit een onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat de meeste scholen regels hebben over wat je wel en niet in je broodtrommel magazine stoppen. Veel scholen willen graag dat kinderen gezond lunchen.

Kinderen moeten zelf kunnen bepalen wat ze eten tijdens de schoollunch.

Favoriet maken

– Het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk lanceert vandaag de grootste raket ooit gebouwd. Met deze raket wil SpaceX naar de maan vliegen en uiteindelijk ook mensen naar Mars brengen. Dat gebeurt nu nog niet, dit is een testvlucht. Als alles goed gaat is de lancering om 14:00 uur Nederlandse tijd.

SpaceX

En dan nog even dit…

Zou jij het durven? Deze man steekt op een heel dun touw op grote hoogte de Hongaarse rivier de Donau over!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven