Nieuwswekker: Goede Vrijdag + Nieuwe muziek BeyoncéGoedemorgen! Of moeten we zeggen: Goede Vrijdag! Vandaag is de eerste dag van een lang weekend. En die start je natuurlijk het greatest met de Nieuwswekker. Komt ‘ie!

Het weer

Vandaag regent het in de ochtend hier en daar, maar in de middag blijft het grotendeels droog. Het wordt zo’n 13 tot 15 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Heftig nieuws uit Zuid-Afrika. Bij een busongeluk daar zijn 45 mensen om het leven gekomen. Een meisje van 8 jaar oud is de enige overlevende. De bus reed op een hoge brug over een ravijn, toen de chauffeur de controle over het voertuig kwijtraakte. De bus stortte naar beneden en vloog in model.

– Er is een groot tekort aan astma-pufjes in Nederland. Dat is een medicijn dat mensen met astma nodig hebben. Een half miljoen mensen in Nederland gebruikt het. Er zijn problemen in de fabrieken, waardoor er niet genoeg pufjes gemaakt kunnen worden.

Dit is vandaag in het nieuws:

– We hadden het hierboven al gezegd, maar het is vandaag Goede Vrijdag! Dat is de vrijdag voor Pasen. Grote kans dus dat je geen college hebt vandaag, of misschien alleen een Paasontbijt.

– Op een aantal plekken in Nederland wordt vandaag onerous gewerkt aan een paasvuur. Vooral in het noorden en oosten van het land is dat een traditie. Ook in Espelo wordt gewerkt aan een grote bult, die zondag in de fik wordt gestoken. Er helpen ook kinderen mee, en wij gaan er vandaag kijken!

– Beyoncé is een van de grootste artiesten van deze tijd. Ze staat vooral bekend om haar r&b-muziek, maar vandaag brengt ze iets heel anders uit: een country-album. En dat is greatest bijzonder, need het gebeurt niet vaak dat een zwarte vrouw country-muziek maakt.

En dan nog even dit…

Een wel heel erg langzame politie-achtervolging in Amerika: niet met auto’s, maar met graafmachines:

Scroll to Top