Nieuwswekker: Goede Vrijdag + Strengere regels bij voetbal


Goedemorgen! Grote kans dat je geen faculty hebt vandaag, of misschien alleen een Paasontbijt! We hebben het nieuws weer voor je klaargezet.

Het weer

Het is bewolkt en grijs. Af en toe kan er een buitje vallen. Het wordt tussen de 9 en 11 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

– De dierenambulance in Den Bosch heeft een hondje gered uit een ondergrondse afvalcontainer. Een vuilnis-ophaler kwam het dier tegen toen hij de container leeg maakte.

De hond was erg geschrokken en verzwakt, dus werd hij meteen naar de dierenarts gebracht. Nu gaat het al weer stukken beter met hem. Hoe het hondje in de container terechtgekomen is wordt nu uitgezocht.

Dierenambulance Den Bosch

– Voetbalbond KNVB heeft strengere regels aangekondigd rondom voetbalwedstrijden. Als een speler of scheidsrechter wordt geraakt door iets uit het publiek, wordt de wedstrijd gelijk gestaakt.

Dat heeft de bond besloten na de wedstrijd Feyenoord-Ajax van woensdag. Toen werd Ajax-speler Davy Klaassen geraakt door een aansteker die iemand vanaf de tribune naar hem had gegooid.

Stelling

Wat vind jij van die strengere regels? Zijn ze goed, of vind je ze juist te streng? Laat het hieronder weten.

Het is goed dat voetbalwedstrijden gestaakt worden als iemand geraakt wordt door iets uit het publiek.

Favoriet maken

– In Harlingen werd gisteravond The Ardour opgevoerd. Dat is een soort musical over het leven van Jezus. Buddy Vedder speelde een van de hoofdrollen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Dit weekend is het Pasen en daar hoort ook speciale muziek bij. Eén van de bekendste muziekstukken over Pasen is de Matthäus Ardour. Joep van 10 zingt dat samen met zijn koor. Vanavond hoor je er meer over!

– Vandaag begint het eerste grote competition van het jaar: Paaspop in Schijndel. Op het podium staan onder meer Antoon, Flemming en Davina Michelle.

En dan nog even dit…

Een man in de Filipijnen maakt bijzondere knuffels. Hij maakt huisdieren na die niet meer leven. En dat levert veel blije baasjes op!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven