Nieuwswekker: Greta weer opgepakt + VogelgriepGoedemorgen! Ook in de zomervakantie zetten wij het nieuws voor je klaar. En we beginnen natuurlijk met…

Het weer

Er is zon en er zijn wolken. Het kan af en toe regenen. Het is niet heel heat: tussen de 18 en 20 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Greta Thunberg is weer opgepakt door de politie. Dat gebeurde in Zweden omdat ze niet wilde luisteren naar agenten. Even daarvoor had Greta in een rechtszaal gehoord dat ze een boete kreeg van 130 euro omdat ze in juni ook niet luisterde naar de politie. Greta werd bekend als het klimaatmeisje. Vijf jaar geleden begon ze met spijbelen van faculty om te demonstreren voor het klimaat.

– Bij een bedrijf met kippen in de plaats Biddinghuizen is vogelgriep. Daarom moeten al hun kippen worden dood gemaakt, dat zijn er zo’n 11.000. Andere bedrijven in de buurt die vogels of kippen hebben, moeten ervoor zorgen dat de dieren binnen blijven.

– De Franse stervoetballer Kylian Mbappé gaat misschien in Saudi-Arabië voetballen. Een membership in dat land wil 300 miljoen euro betalen voor de voetballer en hij zou in Saudi-Arabië 700 miljoen per jaar gaan verdienen. Mbappé speelt nu nog in Frankrijk, bij Paris Saint Germain. Hij heeft gezegd dat hij daar weg wil. Maar het is niet zeker of hij echt naar een andere voetbalclub gaat.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het gaat de afgelopen weken in het nieuws vaak over excessive hitte. Een groep wetenschappers heeft die hitte onderzocht. Nu zeggen ze dat nooit zo heet kon worden zonder de opwarming van de aarde. Door de opwarming van de aarde is het dus hotter, en langer heat.

– In de Jeugdjournaal Zomertour hoor je nieuws uit jullie dorp of stad. Vandaag nieuws uit Duindorp, een wijk in Den Haag. Daar gaat het deze zomer veel over een voetbalkooi. De kooi zou voor de zomer opengaan, maar dat ging niet door omdat mensen in de buurt bang waren voor lawaai. Ze gingen daar de rechter en hielden de opening tegen. Vorige week besloot de rechter dat de voetbalkooi tóch open magazine. Hoe het nu gaat met de voetbalkooi, zie je vanavond in onze uitzending.

En dan nog even dit…

In Kosovo sprongen mannen en vrouwen van een superhoge brug. En dat ziet er indrukwekkend uit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top