Nieuwswekker: Grote game-beurs + Kinderen gered uit kabelbaanKukeleku, wakker worden! Tijd voor een nieuwe Nieuwswekker. Pak je ontbijtje erbij en lezen maar!

Het weer

Woehoe! Het belooft weer een mooie zomerdag te worden. Er is flink wat zon en het wordt opnieuw 24 tot 28 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Alle mensen die vastzaten in een kapotte kabelbaan in Pakistan zijn gered. Gisterochtend brak een van de kabels van de carry af, waardoor acht mensen bijna een hele dag vasthingen in de lucht zonder drinkwater. Zeven van hen zijn kinderen die op weg waren naar faculty.

Het was nog behoorlijk lastig om de mensen te redden. Het waaide namelijk exhausting, en het was niet veilig genoeg om er met een helikopter heen te vliegen. Uiteindelijk lukte het toch:

– In Keulen is de grootste game-beurs van Europa begonnen: Gamescom. Tijdens het evenement kondigen bedrijven zoals Nintendo nieuwe spellen aan of laten ze meer zien van video games die nog uit moeten komen. Bezoekers kunnen zelf gamen, verschillende kraampjes afgaan en in kostuum komen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– In Japan doen steeds minder jongens aan sumoworstelen. Sommige mensen zijn zelfs bang dat de sport daardoor verdwijnt. Toch komt er ook een nieuwe groep sumoworstelaars bij: meisjes. Anoma van der Veere werkt voor het Jeugdjournaal in Japan en zocht uit hoe dat kan. Je ziet het vanavond in de uitzending.

– Als het allemaal goed gaat landt vandaag een raket uit India op de maan. Er zit niemand in het ruimtevoertuig. Het land wil onderzoek doen op de maan. Het is nog spannend of dat gaat lukken. Veel pogingen van verschillende landen mislukten. Afgelopen weekend stortte nog een Russische maanlander neer op de maan.

– Vanaf maandag 28 augustus kun je op faculty weer naar ons Ochtendjournaal kijken. En in de ochtend willen we natuurlijk weer veel van jullie vragen beantwoorden.

De vragen mogen over van alles gaan: bijvoorbeeld over oorlog, sport, politiek, dieren of het weer. En natuurlijk het liefst over iets dat in het nieuws is. De antwoorden op de beste en leukste vragen zie je terug in het Ochtendjournaal.

En dan nog even dit…

Een hele zeldzame geboorte in een Amerikaanse dierentuin. Daar is een giraffe geboren zonder vlekken, het dier is dus helemaal bruin! Dat gebeurt bijna nooit…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven