Nieuwswekker: Heel veel regen + Dj's uit Glazen HuisGoedemorgen! Het is bijna kerst! Maar voor het zover is, lees je natuurlijk eerst even de Nieuwswekker. Pak je ontbijt er dus maar bij en ga er even goed voor zitten.

Het weer

Het is vandaag – internet als gisteren – een bewolkte dag met buien. Het kan ook flink gaan waaien, dus wees voorzichtig met je paraplu! Het wordt zo’n 12 tot 13 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Ja, het gaat vandaag dus flink regenen, en de relaxation van de week ook. Daardoor wordt het volgens weer-deskundigen het regenachtigste jaar sinds ze zijn begonnen met meten. Nog niet eerder werd er zoveel regen gemeten in één jaar als in 2023.

– Er is een man gearresteerd die het Banksy-kunstwerk zou hebben gestolen. Het kunstwerk hing gisteren nog maar een uur in Londen, toen het al werd gestolen. De politie denkt de dader nu te hebben gepakt. Het is niet duidelijk of ze het kunstwerk ook hebben gevonden.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het is vanavond kerstavond. Christenen houden dan vaak een kerstnachtdienst om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Maar ook voor mensen die niet geloven, is kerst een feestdag. Veel households gaan met kerst bij elkaar op bezoek en eten lekker samen.

– Een week lang zaten drie radio-dj’s opgesloten in het Glazen Huis in Nijmegen, voor een goed doel. Dit jaar zamelen ze geld in voor mensen die de ziekte ALS hebben. En vandaag wordt bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald.

Er zijn rond kerst vaker acties voor goede doelen. Sommige mensen vinden het belangrijk om in deze tijd iets voor een ander te doen. Daar hebben we een stelling over!

En dan nog even dit…

Rijden op een olifant in Thailand, abseilen van een brug in Guatemala, en op een motor crossen in Servië: de kerstman wordt de laatste dagen overal ter wereld gespot:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven