Nieuwswekker: Hitte in Spanje + Gekke kerstballenWakker worden, je Nieuwswekker gaat! Pas op met naar buiten gaan. Het kan namelijk keihard gaan regenen. Temperatuur vandaag is tussen de 6 en 9 graden. Ook kan het in het zuiden laborious gaan waaien.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Het is erg heat in het zuiden van Spanje. Gisteren was het in de stad Malaga zelfs 29,9 graden. En dat is een file in Spanje. Nog nooit was het er zo heat in december.

– Veruit de meeste landen van de wereld willen een staakt-het-vuren in Gaza. Dat betekent dat er een tijdje niet meer gevochten wordt. Daar is over gestemd bij de Verenigde Naties, een bijeenkomst waar bijna alle landen aan meedoen.

Israël is niet verplicht om te luisteren naar de uitslag van de stemming. Ook Nederland was bij de bijeenkomst, maar stemde niet mee.

– De Nederlandse handbaldames zijn uitgeschakeld op het WK. In de kwartfinale verloren ze met 30-23 van Noorwegen. Dat is één van de allerbeste handbal-landen van de wereld.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Floris van 11 wil dat alle kinderen cadeautjes krijgen in december. Daarom zamelt hij cadeautjes in. Vandaag gaat hij de cadeautjes ophalen.

– Het is woensdag, en dat betekent dat er weer een nieuwe podcast-aflevering on-line komt! Deze keer beantwoorden Pien en Bart de vraag: Waarom houden Nederlanders zo van schaatsen? Aan het eind van de middag hoor je het antwoord!

– Volgens kerstwinkels zijn ze de hit van het jaar: gekke kerstballen. Of het nou gaat om een hamburger, Disney-figuur of een dino: ze worden onwijs veel verkocht.

Maar hoe denk jij daarover? Phrase je blij van zo’n opmerkelijk kerstbal of heb je toch liever een ‘ouderwetse’ ronde? Laat het ons weten!

En dan nog even dit…

In Venlo heeft een man een hele nacht vastgezeten in een kledingcontainer. Volgens de politie was de man opzoek naar kleding. Weten hoe dat afliep? Examine de video hieronder:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven