Nieuwswekker: Hittegolf Brazilië + KindervredesprijsGoedemorgen! We beginnen de Nieuwswekker met een verrassend nieuwtje: het is vandaag voor het grootste deel droog! En we hebben nog veel meer nieuws voor je. Dat lees je hieronder.

Dit heb je misschien gemist:

– In Brazilië hebben ze te maken met een hittegolf. Het is er hotter dan 40 graden, maar op sommige plekken voelt het zelfs hotter dan 50 graden. Daarom is er code rood voor bijna 3000 dorpen en steden in Brazilië.

– De eerste coaching voor de Grand Prix in Las Vegas is na 20 minuten al gestaakt. De reden: een putdeksel die los lag op de baan. De race-auto van de Spanjaard Carlos Sainz raakte hierdoor beschadigd.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het is de belangrijkste en grootste prijs die je als form kunt krijgen: de Kindervredesprijs. Die is bedoeld voor kinderen die ervoor zorgen dat andere kinderen een beter leven krijgen.

Vandaag wordt de prijs uitgereikt in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. We maakten eerder een video over de genomineerden:

– F1-coureur Lewis Hamilton is zich druk aan het voorbereiden voor de Grand Prix in Las Vegas, maar hij heeft nog steeds tijd voor andere avonturen. Vanaf vandaag is hij namelijk niet alleen maar te zien op de racebaan, maar ook in Fortnite.

En hij is niet alleen: ook zijn hond Roscoe is erbij. Hamilton neemt zijn beroemde huisdier mee op zijn glider en achterop zijn rug.

– Nog een paar dagen, en dan zijn de Tweede Kamerverkiezingen. En dus hebben politieke leiders nog maar heel even om de laatste stemmen te trekken. Soms proberen ze dat door grappig te zijn. Wat vind jij? Is het belangrijk dat politici humor hebben?

En dan nog even dit…

Gisteren was het Wereld File Dag! Honderden mensen van over de hele wereld probeerden information te breken om een plekje te krijgen in het wereldrecordboek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven