Nieuwswekker: Joost Klein wint Popprijs + TalentenshowsGoedemorgen! Je hoeft niet langer in spanning te wachten, need de Nieuwswekker is eindelijk hier! Tjokvol met het laatste nieuws, en natuurlijk…

Het weer

Kijk goed uit als je naar buiten gaat, het is vandaag op veel plekken weer spekglad. In de ochtend valt er wat regen, maar later op de dag wordt het iets zonniger en wordt het zo’n 7 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Joost Klein heeft de Popprijs 2023 gewonnen. Die prijs gaat naar een band of artiest die het afgelopen jaar het belangrijkst is geweest voor de Nederlandse popmuziek. Volgens de jury heeft de Friese artiest een hele eigen stijl in zijn liedjes en previous zijn muziek bij deze tijd.

Joost Klein werd eerder gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival dit jaar. We maakten er deze video over:

– De wedstrijd tussen Almere Metropolis en Fortuna Sittard is gisteravond op het laatste second afgelast. De scheidsrechter besloot de wedstrijd niet door te laten gaan, omdat het gras te bevroren was. De veldverwarming was stuk. De spelers hadden de warming-up toen al achter de rug. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Gek, gekker, gekst – zo zijn de uitvindingen van youtuber MasterMilo zeker te noemen. Of het nou over de kop gaat of vuur spuwt, de Brabander maakt het allemaal en scoort er miljoenen views mee.

Verslaggever Sil is niet bang en wilde ook wel over de kop vliegen – en hij nam jullie vragen mee. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal!

– Het is vandaag een spannende dag voor Linde uit Roelofarendsveen. `Ze organiseert een grote talentenshow in haar dorp. Daar doen veel kinderen aan mee, en er komen zelfs bekende Nederlanders langs.

En dan nog even dit…

Avid gamers van over de hele wereld proberen op een groot toernooi in Amerika zo snel mogelijk allerlei video games uit te spelen. Dat is al lastig zat met gewoon een controller, maar één gamer doet er nog een schepje bovenop: hij gebruikt een drumstel!

Fijne zondag!

Scroll naar boven