Nieuwswekker: Jutta Leerdam over vriend + Kamperen in de kou


Goedemorgen! Heb je gisteren een lekker zakcentje verdiend met je eigen kraampje? Of heb je spullen gekocht? Wat je ook gedaan hebt op Koningsdag, deze Nieuwswekker is er voor iedereen!

Het weer

Het is bewolkt en hier en daar zijn er buien. Later op de dag wordt het vanuit het zuiden droger. Het wordt weer iets hotter met temperaturen tussen de 13 en 17 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

– Rusland heeft vannacht raketten afgevuurd op verschillende steden in Oekra├»ne. Ook op de hoofdstad Kyiv. Het is nog niet bekend wat er is geraakt. Er zijn vijf mensen omgekomen.

– Schaatsster Jutta Leerdam is verliefd op YouTuber en bokser Jake Paul. Dat maakten ze al eerder bekend op Insta. Nu heeft Jake Paul een video gemaakt over Jutta. Hij noemt haar zijn superster-vriendin. En in de video vertellen dat ze hun relatie eigenlijk geheim wilden houden.

Ook vraagt Jake aan alle Nederlandse volgers om niet te haten op Jutta voor hun relatie. Dat wordt veel gedaan. Jake Paul is namelijk vaak negatief in het nieuws geweest. Je kunt de video hieronder bekijken. Maar het is wel in het Engels.

Ontmoet mijn superster-vriendin Jutta Leerdam

– In Spanje is het nu al ontzettend heat. In het weekend worden in het zuiden zelfs temperaturen van rond de 40 graden verwacht. Er worden allerlei hitterecords gebroken in het land. Het weer zorgt voor drukke stranden, maar ook voor problemen. Zo willen sommige boeren geen groente en fruit meer zaaien, omdat het te droog is.

In Sevilla gaf een thermometer gisteren een temperatuur weer van 44 graden

AFP

Dit is vandaag in het nieuws:

– En van heat, naar koud en regenachtig weer. Need hier in Nederland is het niet echt weer om te kamperen. Toch doen een heleboel kinderen het deze vakantie. Ook Femke en haar familie staan op een tenting. Benieuwd hoe ze zich heat houden? Kijk dan vanavond naar het Jeugdjournaal.

We hebben ook een stelling over kamperen. Laat weten wat je vindt!

Kamperen is alleen leuk met warm weer.

Favoriet maken

– In Den Haag is vandaag een uitspraak van een opmerkelijke rechtszaak. Een man zou als donor wel meer dan 550, misschien wel 1000 kinderen hebben gekregen. Dat is veel meer dan magazine, het most is 25.

De 13-jarige Milan heeft deze rechtszaak ook gevolgd. Ook hij is geboren met de hulp van een zaaddonor. Hij vertelt erover in deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

– In Egypte wordt voor het eerst in 12 jaar de klok weer een uur vooruitgezet. Het land had ooit web als Nederland een zomer- en wintertijd, maar de zomertijd werd in 2011 afgeschaft. Nu wordt die weer ingevoerd, omdat de regering energie wil besparen. Zo kan het land schulden aan andere landen afbetalen.

En dan nog even dit…

Ben je fan van panda’s? Dan moet je een keer naar dit park!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven