Nieuwswekker: 'Kleren aan bij de zonnebloemen' + ModdergooienGoedemorgen! Hopelijk heb je lekker geslapen en kun je je dag fris en fruitig beginnen met deze Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt een zomerse dag vandaag. De zon schijnt nog meer dan afgelopen dagen. Ook wordt het hotter: de temperaturen gaan van 24 in het noorden tot 29 graden in het zuiden.

Dit heb je misschien gemist:

– Of mensen alsjeblieft geen blootfoto’s meer willen maken tussen de zonnebloemen. Een Britse boer vraagt daarom. Need mensen maken kennelijk vaak naaktfoto’s van zichzelf in het veld met zonnebloemen op Hayling Island, een eiland bij de zuidkust van Engeland.

De mensen van de zonnebloemboerderij zeggen dat ze deze maand al vier blote mensen hebben betrapt. Ze vinden dat niet netjes, ook omdat er veel kinderen naar de zonnebloemen komen kijken.

– De baas van de rampenbestrijding op het Hawa├»aanse eiland Maui stopt ermee. Hij is niet gezond genoeg voor het werk, zegt de burgemeester van het eiland. En daarom zoekt hij een nieuwe leider van de rampendienst.

Veel mensen hadden kritiek op hoe de natuurbranden van de afgelopen week zijn aangepakt. Bewoners zeggen dat ze bijna niet zijn gewaarschuwd. De sirenes gingen niet op tijd af, waardoor niet alle mensen op het allerlaatste second pas konden wegvluchten uit het brandende gebied.

Door de natuurbranden op Maui is veel verwoest. Daar maakten we deze video over:

Dit is vandaag in het nieuws:

– De ministers en andere andere politici komen vandaag terug van zomervakantie. Het reces wordt die periode genoemd. In juli was de regering gevallen. Dat betekent dat er nieuwe verkiezingen komen. Maar totdat er nieuwe ministers en Kamerleden gekozen zijn, gaan de oude nog door. De komende tijd blijven ze daarom aan het werk.

Over wat er gebeurt nadat de regering stopt maakten we vorige maand deze video:

– De Jeugdjournaal Zomertour is vandaag in Hazerswoude-Dorp. Daar wordt de Polderbaggertocht gehouden. Tijdens de jaarlijkse traditie is het de bedoeling om zo vies mogelijk te worden. Zo’n 300 kinderen doen mee en ze gooien zelfs met koeienvlaaien naar elkaar. Je ziet het vanavond in de uitzending en on-line.

Vies worden bij het buitenspelen, daar hebben we ook een stelling over:

En dan nog even dit:

Ze maken geen geluid, ze zorgen niet voor haren op de financial institution, en je kan ze gewoon oppakken: slakken! Bij een slak denk je misschien niet meteen aan een huisdier, maar volgens ‘slak-fluencer’ Kris uit Duitsland zijn ze juist hartstikke leuk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top