Nieuwswekker: Koning eet meelwormen + Huis voor achtergelaten hondGoedemorgen! Wat ontzettend leuk dat je dit op donderdag leest. Er staat er een spiksplinternieuwe Nieuwswekker voor je klaar. Zou er weer sneeuw komen vandaag? Je weet het als je verder leest.

Het weer

Het is helaas voorbij met de vele sneeuwbuien. Het wordt vandaag een zonnige dag, en op sommige plekken kan het heel licht gaan sneeuwen. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kan nog wel glad zijn in Limburg en langs de kust.

Dit heb je misschien gemist:

– Marokko heeft zonder veel problemen de eerste groepswedstrijd van de Afrika Cup gewonnen. De ploeg speelde tegen Tanzania en received met 3-0. Zondag speelt Marokko tegen Congo.

– Goed nieuws voor hond Snoetje. Het dier woont al een half jaar in een dierenhotel, need hij werd na een vakantie maar niet opgehaald door zijn baasjes. Maar nu heeft Snoetje een nieuw huis gevonden!

Nadat het nieuws over de hond bekend werd, waren er 169 personen die Snoetje wel in huis wilden nemen. Uiteindelijk is er geloot en komt Snoetje terecht bij een echtpaar in het dorpje Geffen. Zaterdag verhuist het dier.

– Heb jij weleens meelwormen gegeten? Koning Willem-Alexander wel! Meelwormen zijn insecten die je misschien wel kent als vogelvoer. Maar het wordt al een tijdje gebruikt in voedsel voor mensen, omdat er belangrijke voedingsstoffen inzitten.

Gisteren proefde de koning een droge worst en een hamburger gemaakt van meelwormen. Hij vond het finest lekker, maar moest wel wennen aan de textuur.

Laat weten of jij het zou proberen!

Dit is vandaag in het nieuws:

– Kinderen die bewegingen of geluiden maken zonder dat ze daar controle over hebben. Tics hebben, noem je dat. Als kinderen er veel final van hebben kunnen ze daarvoor hulp krijgen.

Sinds kort hoeft dat niet meer alleen, maar kan het ook in een groep. Wij waren bij één van die reduce, en dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

– Meester Daniël uit Voorschoten geeft geschiedenisles aan de hand van speelgoed-poppetjes. Hij heeft bijvoorbeeld poppetjes van Anne Frank en Napoleon. De leraar heeft er inmiddels al 110 gemaakt. Bij ieder poppetje hoort een eigen les. Vanavond hoor je er meer over.

En dan nog even dit:

Al meer dan tien jaar komende beste avid gamers van de wereld bij elkaar voor een groot game-toernooi. Dit jaar deed er een bijzondere gast mee: hond Peanut Butter! Hoe dat ging zie je hier:

Scroll naar boven