Nieuwswekker: Koningsspelen + Einde van de ramadan


Goedemorgen! Heb je je sportkleding al aangetrokken voor de Koningsspelen? Of heb je gisteren al gesport en gespeeld? Er staat in ieder geval weer een verse Nieuwswekker voor je klaar.

Het weer

Woon je in het midden van het land? Dan komen er waarschijnlijk druppels uit de lucht vallen. Op andere plekken breekt de zon door. Maar niet te vroeg juichen, need later op de dag is er opnieuw regen en kan het ook gaan onweren.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

– Feyenoord heeft met 4-1 verloren van AS Roma in de kwartfinales van de Europa League. Dat betekent dat de Rotterdamse membership niet door gaat naar de halve finales.

In het stadion zaten vooral supporters van Roma. Feyenoord-supporters waren voor de veiligheid niet welkom bij de wedstrijd. Omdat Feyenoord-fans bij een eerdere wedstrijd veel dingen kapot hadden gemaakt in Rome, waar de wedstrijd was.

Reuters Join

– In de Canadese stad Toronto hebben dieven een lading van goud en andere waardevolle spullen gestolen. De buit was omgerekend ruim 13 miljoen euro waard.

De spullen waren opgeslagen op een vliegveld toen ze gestolen werden. Hoe het de dieven gelukt is, is nog niet bekend.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Op sommige scholen werd er gisteren al gesport en gespeeld, maar ook vandaag worden op duizenden scholen de Koningsspelen gehouden.

Kinderen in Deventer hebben additional geluk. Daar worden de Koningsspelen officieel geopend door de koning. Joanke is daarbij en magazine de koning een paar vragen stellen. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal!

Stelling

Zoals elk jaar is er ook bij deze Koningsspelen een speciaal dansje. Heb jij hem al geoefend? Laat hieronder weten wat je van het dansje vindt.

Het dansje op de Koningsspelen is leuk.

Favoriet maken

– Eid Moebarak! Moslims van over de hele wereld vieren Eid Al Fitr, dat staat ook wel bekend als het Suikerfeest. Moslims vieren het einde van de ramadan met familie en vrienden. Het feest wordt gevierd met cadeaus, mooie kleren en natuurlijk ook lekker veel eten.

– Vanaf vandaag kun je in de bioscopen een movie zien over zanger en rapper Antoon. Voor de movie werd hij de afgelopen drie jaar gevolgd, toen hij steeds bekender werd door nummers als ‘Vluchtstrook’. De movie is gemaakt door zijn vader, die ook zijn supervisor is.

Eind vorig jaar gaf hij zijn grootste present tot nu toe, in de Ziggo Dome in Amsterdam. We maakten er deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit…

Werknemers van de metro in Parijs hebben er een opvallende nieuwe collega bij: deze robot-hond!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven