Nieuwswekker: Leger-baas vertrekt + Volwassenen willen speelgoedGoedemorgen! Het is weer een stralende dag, en we hebben natuurlijk het laatste nieuws weer voor je klaarstaan.

Het weer

Het wordt heel zonnig en nog hotter dan gisteren: tussen de 28 en 32 graden. Vergeet je niet in te smeren met zonnebrand!

Dit heb je misschien gemist:

– De leger-groep die ruzie heeft met Poetin, is niet meer onderweg naar Moskou. De leider van de groep, Prigozjin, heeft gepraat met mensen van Poetin en is weggestuurd. Hij gaat nu naar Belarus, een land naast Rusland dat Rusland steunt. Prigozjin zegt dat hij dat doet, omdat hij niet wil vechten met het leger van Poetin.

– Steeds meer volwassenen kopen speelgoed. Dat zien speelgoedverkopers zoals Intertoys. Zo’n 10% van wat die winkels verkopen, is voor volwassenen. Het gaat dan vooral om Lego, Funko-poppen, puzzels en video games voor de Nintendo Swap. Volgens de speelgoedwinkels hebben veel volwassenen dit ontdekt in corona-tijd, en zijn ze er daarna niet mee gestopt.

Wat vind jij van volwassenen die naar de speelgoedwinkel gaan? We hebben er een stelling over!

Dit is er vandaag in het nieuws:

– Gisteren werd Demi Vollering bij de vrouwen al Nederlands kampioen wielrennen op de weg, vandaag zijn de mannen aan de beurt. Volgens kenners maken veel wielrenners een goede kans om te winnen, dus het kan een spannende wedstrijd worden. Om 12.30 uur begint de race.

– Nog een race vandaag: de TT Assen. Op het circuit in Drenthe geven de beste motorrijders van de wereld fuel. Deze race begint om 14.00 uur.

– Het is nog steeds oorlog in Sudan. Kinderen die in Nederland wonen en familie hebben in Sudan, maken zich zorgen. Tientallen kinderen komen vandaag bij elkaar om daarover te praten. Ze willen een plan maken om geld en spullen in de zamelen voor mensen in Sudan. Vanavond zie je het in het Jeugdjournaal.

– In Zeist is vandaag een fandag voor de Oranje-vrouwen. Followers kunnen er spelers ontmoeten, met ze op de foto en ze succes wensen. Over minder dan een maand begint namelijk het WK voetbal voor vrouwen. Dat wordt gehouden in AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland en er doen 32 landen aan mee. De KNVB verwacht zeker 2000 mensen op de fandag.

En dan nog even dit:

Wie heeft de lelijkste hond ter wereld? Daar gaat het om bij de lelijke-honden-wedstrijd. Ieder jaar wordt die gehouden en er doen honden van over de hele wereld mee.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven