Nieuwswekker: Marathon populair + Vuurwerk op voetbalveldGoedemorgen! Klaar voor weer een nieuwe zondag? Door deze Nieuwswekker wordt ‘ie huge een stukje beter. Pak je ontbijt er maar huge bij, dan praten wij je helemaal bij.

Het weer

Het is weer een regenachtige dag, web als gisteren. Er is zelfs wat kans op onweer, hagel en windstoten. Het wordt maximaal 12 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Het leger van Israël stond klaar om Gaza binnen te vallen, maar dat is vannacht niet gebeurd. Volgens een grote Amerikaanse krant is het een paar dagen uitgesteld, onder andere vanwege het weer. Daardoor zou het leger geen piloten en drones kunnen gebruiken.

– Een wedstrijd van voetbalclub Paris Saint Germain is gestopt omdat er vuurwerk boven het veld afging. Ook een tribune met kinderen werd geraakt. Bij PSG stonden Oranje-speelsters Lieke Martens en Jackie Groenen op het veld.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vanaf vandaag begint het grootste filmfestival voor kinderen ter wereld: Cinekid. Op zo’n 30 plekken door het hele land is er deze maand van alles te zien en te doen.

Op de eerste dag van het competition is ook de première van de movie Jippie No Extra!. Daarover zie je vanavond in het Jeugdjournaal meer.

– Ben jij fan van de serie Brugklas? Hou onze app dan goed in de gaten! Milou ging langs bij de faculty uit de serie om al jullie vragen te stellen aan hoofdrolspelers Shad, Sabijn en Jasmien.

– Vandaag is de marathon van Amsterdam. De kaarten om mee te mogen lopen waren razendsnel uitverkocht. Dat was bij de marathon van Rotterdam ook al zo. Het lijkt erop dat steeds meer mensen een marathon willen lopen. Jij ook?

En dan nog even dit…

Zo’n 300 kinderen uit Utrecht geven een feestje bij hen thuis. Niet omdat ze jarig zijn, maar vanwege de Kinderboekenweek. Een boekenclub-feestje dus!

Ook Relinde en haar vriendinnen organiseerden zo’n boekenclubje. Het is al de tweede keer dat ze met hun favoriete boeken bij elkaar komen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top