Nieuwswekker: Messi geschorst + Podcast Tweede Wereldoorlog


Sure, goedemorgen! Een nieuwe dag en dus een nieuwe Nieuwswekker. Heb je een leuke vakantie tot nu toe? We praten je weer helemaal bij over het laatste nieuws.

Het weer

De zon krijgt veel ruimte om te schijnen en het wordt weer een stukje hotter dan gister. De temperatuur stijgt naar 12 tot 17 graden.

Het weer van woensdag 3 mei.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

– De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain heeft Lionel Messi twee weken geschorst. Dat schrijven Franse kranten. De voetballer wordt gestraft, omdat hij zonder toestemming een reisje naar Saudi-Arabië zou hebben gemaakt in plaats van op de coaching te verschijnen.

Hij magazine dus veertien dagen niet spelen en krijgt ook geen salaris. Daarnaast schrijven de kranten dat zijn contract bij de membership na dit seizoen niet zal worden verlengd.

– Met Cristiano Ronaldo gaat het wel goed. De voetballer is voor het eerst sinds 2017 weer de finest betaalde sporter ter wereld. Hij neemt de eerste plek over van Messi. Ronaldo zou het afgelopen jaar zo’n 124 miljoen euro hebben verdiend.

Dat hij nu zoveel verdient komt omdat hij bij de Saudische membership Al Nassr speelt. We maakten daar eerder deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Niet alleen in Nederland, maar ook in Japan staan veel piano’s op treinstations. Maar op een station in de Japanse stad Kakogawa is die piano sinds kort weggehaald. Volgens het stadsbestuur hielden gebruikers zich niet aan de regels en maakten ze te veel herrie.

Wat vind jij ervan als mensen piano of een ander instrument spelen op het station of bijvoorbeeld op straat? Reageer dan op de stelling!

Muziek op het station is gezellig.

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

– Wordt de Italiaanse voetbalclub Napoli vanavond kampioen? De followers kijken vandaag met grote spanning naar de wedstrijd van hun concurrent. Als de membership Lazio namelijk verliest, kan het kampioensfeest losbarsten. Het zou de eerste keer sinds 1990 zijn dat Napoli weer kampioen wordt.

– Meer dan 6000 kinderen zijn morgen bij de Kinderherdenking in Madurodam. Zij herdenken slachtoffers die zijn omgekomen in oorlogen. Eline van 12 uit Bilhoven heeft een speciale rol bij die herdenking. Je hoort er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

– Ben je benieuwd naar hoe een form de Tweede Wereldoorlog heeft beleefd? Luister dan vanmiddag naar onze nieuwe podcast. Hierin hoor je het verhaal van de 6-jarige Ruth die moest onderduiken en op wel 10 verschillende adressen moest wonen.

En dan nog even dit…

Veel glitters, jurken met meters lange sluiers en zelfs katten-pakken! Er komen heel wat opmerkelijke outfits voorbij op dit dure gala:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven