Nieuwswekker: Nederland geeft hulpgoederen aan Gaza + Grammy AwardsGoedemorgen! Het is weer tijd voor een nieuwe schoolweek. En die start je natuurlijk met de Nieuwswekker! En die begint dan weer met…

Het weer

Het blijft vandaag droog, en het wordt soms zelfs een beetje zonnig. Wel waait het hier en daar laborious. Het wordt zo’n 11 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Nederland heeft voor het eerst hulpgoederen boven Gaza gedropt. Het gaat om medische spullen en voedsel. De hulpgoederen werden met een vliegtuig naar het gebied gebracht. De spullen zijn bedoeld voor het ziekenhuis in Gaza.

– Billie Eilish, Miley Cyrus en Taylor Swift zijn de grote winnaars van de Grammy Awards, de belangrijkste muziekprijzen van de wereld. Taylor Swift kreeg voor haar album Midnights de award voor beste album van het jaar. Het is de vierde keer dat ze deze prijs wint. Swift kondigde tegelijkertijd een nieuw album aan. Dat album komt uit op 19 april.

– In een flatgebouw in Dordrecht woedde vannacht een grote model. Er is veel rook vrijgekomen, maar er raakte niemand gewond. Alle bewoners zijn naar een resort gebracht. Inmiddels is het vuur onder controle. In het gebouw was dit weekend ook al een model. Het is nog niet bekend hoe de branden konden ontstaan.

Dit is vandaag in het nieuws:

– In Vroomshoop kunnen leerlingen van een basisschool vandaag niet naar faculty. Bij een grote model is de gevaarlijke stof asbest vrijgekomen en dat is nu op veel plekken terechtgekomen. Ook speeltuinen worden voorlopig afgesloten en er rijden tijdelijk geen treinen. Het opruimen van alle asbest gaat nog weken duren.

– Zo mooi mogelijk naar beneden springen, van soms wel 10 meter hoog. En dan ook nog eens netjes in het water landen. Ruim 200 schoonspringers deden afgelopen weekend mee aan de Eindhoven Diving Cup, een internationaal toernooi met deelnemers van over de hele wereld.

En dan nog even dit…

Een voetbalteam uit Friesland kreeg tijdens een wedstrijd hulp van een bijzondere speler. Een schaap rende het veld op om het elftal te versterken!

Scroll naar boven