Nieuwswekker: Oranje in actie + Dikste tongGoedemorgen en welkom in deze Nieuwswekker! Ook op zondag hebben we natuurlijk nieuws voor je. En het weer, dat weer lekker wisselvallig is: regen, wolken en af en toe zon.

Dit heb je misschien gemist:

– Een Amerikaanse vrouw heeft 43 jaar onterecht in de gevangenis gezeten. Ze kreeg die straf omdat ze een moord zou hebben gepleegd. Maar nu blijkt dat er in die tijd grote fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek.

– De Nederlandse volleybalsters mogen meedoen aan de Olympische Spelen. Gisteravond speelden ze tegen Zuid-Korea en de 3-0 overwinning was meer dan genoeg voor kwalificatie. De Olympische Spelen beginnen over precies 40 dagen.

– Een Belgische man heeft een nogal bijzonder wereldrecord te pakken. Hij heeft de dikste tong ter wereld. Die heeft hij trouwens niet de hele tijd, maar alleen als hij bepaalde spieren in zijn tong aanspant.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Honderdduizenden moslims in Nederland vieren het Offerfeest. Dat is een van de belangrijkste feesten binnen de Islam. Vaak wordt met vrienden en familie een lam of schaap gegeten. Kinderen krijgen ook vaak nieuwe kleding en cadeaus.

– We kregen superveel vragen van jullie voor Djamila, een van de populairste youtubers van Nederland. Vanmiddag zie je het interview hier on-line en in de uitzending. En daarin zie je ook hoe haar eerste filmpjes eruitzagen.

– Vandaag begint het EK voetbal pas echt voor het Nederlands elftal. Om 15:00 uur speelt Oranje de eerste groepswedstrijd tegen Polen. In deze video hoor je van alles over die tegenstander:

Gezien? Laat hier dan alvast je voorspelling achter voor de wedstrijd!

En dan nog even dit…

Lijkt het jou leuk om op faculty bezig te zijn met techniek? Lekker met je handen werken dus. Dan is een klus-klas misschien wel iets voor jou.

Scroll naar boven