Nieuwswekker: Oranje naar het EK+ VerkiezingsuitzendingGoedemorgen! Dit is misschien wel je eerste sinterklaascadeautje van het jaar. Deze Nieuwswekker zit alleen zo vol, dat-ie niet in je schoen paste.

Het weer

Het weerbericht is duidelijk geen cadeautje. Vooral in de middag is er een grote kans op regen. Het wordt zo’n 12 tot 14 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK voetbal van volgende zomer in Duitsland. De mannen van Oranje gained met 1-0 van Ierland en worden daardoor sowieso tweede in de kwalificatie-groep. Dat is goed genoeg om naar het EK te mogen.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

– Bij de wedstrijd van Oranje viel dus maar 1 doelpunt. Hoe anders was dat bij Frankrijk tegen Gibraltar. De Fransen scoorden erop los en wonnen wel 14-0! Dat is een report. Nog nooit maakte een land zoveel doelpunten tijden een EK-kwalificatiewedstrijd.

– Een live performance van Taylor Swift in BraziliĆ« is niet doorgegaan. Op Instagram schrijft de zangeres dat die beslissing genomen is vanwege “de veiligheid en gezondheid van mijn followers”. Een avond eerder waren duizend followers flauwgevallen door de hitte. Ook overleed een iemand door de warmte.

We maakten er deze video over:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Ben je er al klaar voor? Vanavond om 19:00 uur begint de NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending! In onze studio praten Evita en Joris met zes leiders van grote politieke partijen. Wat zijn hun plannen voor Nederland? En wat vinden ze belangrijk voor kinderen? Ook is er tijd voor een quiz. Kijken dus, vanavond op NPO Zapp.

We hebben er nu alvast een vraag bij. Reageren maar!

– In de eredivisie voor vrouwen spelen de beste twee golf equipment van de competitie tegen elkaar: Ajax en FC Twente. De winnaar van de topwedstrijd zal ook meteen eerste staan op de ranglijst. De wedstrijd begint op 12:15 uur.

– Treinliefhebbers opgelet! De NS neemt vandaag afscheid van een bepaald kind locomotief: de 1700-serie. Een locomotief is de voorkant van een trein, daar waar de machinist zit. Dertig jaar lang werd dit kind locomotief in Nederland gebruikt, maar binnenkort is dat voorbij. Vandaag maakt de locomotief een afscheidsrit langs verschillende stations in Nederland.

En dan nog even dit:

Sep en Jasmijn zijn inmiddels naar Frankrijk vertrokken voor het Junior Songfestival. Vlak daarvoor hadden ze nog wel even tijd voor een interview met Joanke. Zij nam jullie vragen mee!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven