Nieuwswekker: PSV verliest van Arsenal + Oudste bouwwerk ooitGoeeeedemorgen! Tijd voor de Nieuwswekker! Al het laatste nieuws is met liefde voor je op een rijtje gezet.

Het weer

Pak je regenjas of paraplu maar uit de kast, need het wordt flink nat vandaag. Voordat het gaat regenen, kan het nog 20 of 21 graden worden. Daarna koelt het af tot zo’n 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Onderzoekers denken het oudste houten bouwwerk ooit ontdekt te hebben. Het gaat om twee houten planken die zijn gevonden in het Afrikaanse land Zambia. Wat het bouwwerk precies is, weten de onderzoekers niet zeker.

Wat wel duidelijk is is dat het bouwwerk bijna een half miljoen jaar oud is. Dat is heel bijzonder, need meestal blijft hout niet zo lang goed bewaard. Het is de eerste aanwijzing dat mensen toen al dingen bouwden.

– PSV heeft gisteravond met 4-0 verloren van Arsenal in de Champions League. Aan het start kon PSV de Engelse membership nog redelijk bijhouden, maar aan het eind van de eerste helft was het al 3-0..

Ook in de tweede helft lukte het de membership uit Eindhoven niet meer om in de buurt te komen van een doelpunt.

Dit is vandaag in het nieuws:

– YouTuber Hurt is al een paar weken bezig met een pittige problem: hij loopt in 30 dagen langs alle hoofdsteden van de 12 provincies. Daarbij heeft hij geen eten, drinken, geld en onderdak.

Dat probeert hij free of charge te regelen met hulp van anderen. Hurt zamelt met het wandelen geld in voor het goede doel. Wij lopen vandaag een dagje met hem mee!

– Afgelopen week zijn de scholen in het aardbevingsgebied in Turkije weer begonnen. Onze correspondent Mitra Nazar ging langs in het gebied om te zien hoe het daar nu is.

Hoe gaat het met kinderen een half jaar na de zware aardbeving? Je hoort het vanavond in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit…

Preston uit Canada is pas 14 jaar en heeft nu al een scène voor een movie gemaakt, namelijk Spider-Man: Throughout the Spider-Verse. In een interview vertelt hij er alles over.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top