Nieuwswekker: Rellen FC Twente + Waterpolosters in WK-finaleGoedemorgen! Fijne vrijdag! Wat is er vannacht allemaal gebeurd en wat komt er vandaag nog in het nieuws? De antwoorden op die vragen vind je in deze Nieuwswekker.

Het weer

Het was gisteren een natte dag en ook vandaag verandert er weinig. Er trekken vooral ‘s ochtends buien over het land. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Wel wordt het iets hotter met 22 tot 24 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Bij de wedstrijd tussen FC Twente en het Zweedse Hammarby zijn gisteravond rellen uitgebroken. Vooral na de wedstrijd ging het mis op de hoofdtribune. Ook buiten het stadion was het lange tijd onrustig. Er zijn tien mensen aangehouden. Twente received de wedstrijd met 1-0. Volgende week spelen de golf equipment in Zweden.

Op deze beelden is te zien dat zwart geklede mannen de tribune bestormen en inslaan op supporters:

– Volgens een oud-medewerker van het Amerikaanse leger verbergt het land al tientallen jaren informatie en bewijsmateriaal over buitenaards leven en UFO’s. Dat zei hij tijdens een ondervraging in het parlement. Op social media gaan vaak theorie├źn rond over geheime onderzoeken naar UFO’s. Het Amerikaanse leger noemt het onzin en zegt geen informatie achter te houden.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De Nederlandse waterpolosters spelen om 11.00 uur de finale van het WK tegen Spanje. Het is voor het eerst in acht jaar dat ze in de WK-finale staan. Doordat Nederland gewonnen heeft, mogen ze ook naar de Olympische Spelen. Die zijn volgend jaar in Parijs.

– Deze zomer vertellen kinderen het nieuws uit hun stad of dorp in het Jeugdjournaal. Met vandaag: Zweelo. Daar is een opvangplek voor asielzoekers. Omdat veel kinderen die er wonen niet op vakantie kunnen, komt er een circusvoorstelling naar ze toe. En daar mogen ze ook zelf in spelen! Je ziet het vanavond in onze uitzending.

– Het heeft afgelopen week veel geregend in Nederland. Voor mensen op de tenting is dat natuurlijk niet leuk. Wie wel blij zijn met dit regenachtige weer zijn teken. Er zijn nu ook veel van die beestjes. Volgens deskundigen moet je dus goed oppassen en jezelf checken.

En dan nog even dit…

Krekel-risotto, kever-cocktails en larven-toetjes. In dit restaurant in Japan staan alleen maar gerechten op het menu met insecten erin!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven