Nieuwswekker: Schaatsmedailles + Grote filmprijsGoedemorgen! Kinderen in het zuiden gaan weer naar faculty en de relaxation heeft voorjaarsvakantie. Maar of je nu thuis zit of op faculty, er is altijd een Nieuwswekker. En natuurlijk…

Het weer

De dag begint droog, maar in de middag gaat het regenen. Het wordt weer finest heat voor de tijd van het jaar, zo’n 10 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Schaatsster Pleasure Beune heeft voor een grote verrassing gezorgd op de WK afstanden. De schaatsster was geen favoriet voor de 5.000 meter, maar gained wel goud. Dat was jammer voor Irene Schouten. Die had haar vierde gouden medaille van het toernooi kunnen winnen, maar werd nu tweede.

– In Rusland hebben 154 mensen een gevangenisstraf gekregen omdat ze Navalny hebben herdacht door bijvoorbeeld bloemen te leggen. Navalny was de bekendste tegenstander van Poetin. Hij kwam vrijdag om in een soort gevangenis. Veel mensen denken dat Poetin iets met zijn door te maken heeft.

– De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema heeft een grote filmprijs gewonnen. Hij kreeg een BAFTA voor de movie Oppenheimer. Dat is een grote filmhit over de uitvinder van een gevaarlijke bom. Binnenkort maakt de Nederlander ook kans op een Oscar, de bekendste filmprijs van de wereld.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– Vanuit Den Helder vertrekt een grote groep Nederlandse mariniers. Ze gaan meedoen aan een grote militaire oefening waar meerdere landen aan meedoen. Wij praten vandaag met kinderen die één van hun ouders uitzwaaien.

– Kim Putters gaat vandaag aan het werk als de nieuwe informateur. Hij gaat de komende weken met politici praten om te kijken of ze samen kunnen werken in een nieuwe regering. De afgelopen maanden is dat ook geprobeerd, maar dat is nog niet gelukt. Hier zie je er meer over:

– In roze koeken, maar ook in sommige snoepjes worden luizen gebruikt. Dat gebeurt om de roze kleur te maken. We zijn benieuwd wat jullie daarvan vinden. Reageer op de stelling:

En dan nog even dit:

In Japan zoeken duizenden mannen in een soort gekke onderbroek naar een stokje:

Scroll to Top