Nieuwswekker: Telefoonverbod voor kinderen + Bom als versiering?Goedemorgen op de eerste maandag van de laatste maand van het jaar! Ook nu zetten we weer op een rijtje wat er vannacht is gebeurd en wat er vandaag in het nieuws is.

Het weer

De dag begint bewolkt en droog. In de loop van ochtend komen er buien met natte sneeuw en regen. Het wordt weer fris met temperaturen tussen 1 en 4 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Heb je al uit het raam gekeken? Het zou namelijk kunnen dat er een dun laagje sneeuw ligt! Daardoor kan het ook finest glad zijn. Dus doe voorzichtig als je op de fiets of lopend naar college gaat.

– Een echtpaar uit het Verenigd Koninkrijk schrok nogal toen hun tuinversiering een echte bom bleek te zijn. Het stel vond de bom gewoon leuk staan en gingen ervan uit dat die nep was.

Maar een politieagent dacht daar anders over. Hij zorgde ervoor dat bommen-deskundigen langskwamen. De bom bleek dus een echt explosief te zijn. Hij is meegenomen en veilig tot ontploffing gebracht.

– In IndonesiĆ« op het eiland Sumatra is een vulkaan uitgebarsten. Daarbij zijn elf bergbeklimmers omgekomen. Op het second van de vulkaanuitbarsting waren zij de Marapi-vulkaan aan het beklimmen. Reddingswerkers zijn druk bezig om nog vermiste klimmers te vinden en naar een veilige plek te brengen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Niet schrikken als je om 12.00 uur op je telefoon een exhausting alarm hoort. In heel Nederland krijgen mensen NL-alert. Dat is een waarschuwingsbericht van de overheid voor als er een noodsituatie is.

Het is gelukkig een take a look at en geen echt alarm. Zo wordt gecheckt of het systeem goed werkt als er wel iets aan de hand is.

– In een Ierse stad hebben acht basisscholen en ouders samen afgesproken dat basisschoolkinderen geen mobieltje meer mogen hebben. Ze maken zich zorgen dat kinderen te vroeg een telefoon hebben en te veel achter een scherm zitten. Kinderen krijgen nu pas een mobieltje als ze naar de middelbare college gaan.

Lijkt jou dit een goed plan? Reageren kan hieronder!

– Kijk jij weleens naar het programma De Faker? Vanaf vandaag zie je daar Joris, Evita en Annabelle! Zij nemen het als staff Groen op tegen acteurs Jay Pothof, Harvey Elgood en Florien Ferdinandus in staff Rood. Ze gaan langs bij gezinnen om erachter te komen welk gezinslid niet bij het gezin hoort, wie de Faker is dus.

De eerste aflevering is vanavond voor het Jeugdjournaal om 18.30 uur.

En dan nog even dit…

Is dit de blunder van het jaar?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven