Nieuwswekker: Uitslag verkiezingen + Haaland doet iets liefsGoedemorgen! Het is weer donderdag, en dat betekent – internet als op elke dag eigenlijk – dat het weer tijd is voor een spiksplinternieuwe Nieuwswekker! Ga er maar eens goed voor zitten, dan praten wij je helemaal bij.

Het weer

Je hoeft vandaag gelukkig geen paraplu mee te nemen: het blijft voor het grootste deel droog. Wel is het heel bewolkt en kan het in het westen van het land arduous waaien.

Dit heb je misschien gemist:

– PVV, de partij van Geert Wilders, is de grootste partij geworden deze verkiezingen. De partij kreeg 2,3 miljoen stemmen. De partij GroenLinks/PvdA werd daarna de grootste en op drie staat de VVD.

Dat de PVV gewonnen heeft, betekent niet dat die partij alles voor het zeggen krijgt. De PVV moet met andere partijen gaan samenwerken in een regering. De komende dagen wordt daar veel over gepraat en wordt er gekeken welke partijen samen in een regering willen.

– Een lieve actie van de Noorse topvoetballer Erling Haaland. Hij betaalt voor 200 followers van de membership Bryne een treinkaartje, zodat ze bij een belangrijke wedstrijd kunnen zijn. Haaland speelde vroeger zelf voor die membership. Bryne speelt in de play-offs tegen IK Begin. Als de membership wint, mogen ze naar de eredivisie van Noorwegen.

Zo zag Haaland eruit toen hij nog bij Bryne speelde:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het is de dag na de verkiezingen, en dat betekent dat het bij sommige partijen feest is en bij anderen juist verdriet. De uitslag van de verkiezingen is natuurlijk het gesprek van de dag, en Sil gaat vandaag naar Den Haag om te praten met de grote winnaars en verliezers.

– Ben stottert al zijn hele leven. Dat betekent dat hij soms blijft steken in een zin of een woord. Hij vindt het zelf erg vervelend dat hij stottert, en daarom krijgt hij een speciaal soort therapie: met een VR-bril!

Door de VR-bril kan hij beter leren omgaan met zijn stotter. Hij is een van de eersten in Nederland die deze therapie krijgt. Hoe dat gaat zie je vanavond in het Jeugdjournaal!

En dan nog even dit…

Het gaat niet goed met de koala’s in AustraliĆ«. Door houtkap en bosbranden raken ze steeds meer van hun leefgebied kwijt. Om ze te helpen hebben natuurorganisaties iets bedacht: een soort groene snelweg waar ze veilig kunnen leven en rondtrekken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven