Nieuwswekker: Uitzending over discriminatie + Auto in woonkamerGoedemorgen! Helemaal wakker? Mooi, dan kan deze Nieuwswekker beginnen.

Het weer

Het wordt iets minder lekker weer dan gisteren. De temperatuur is lager en in het zuiden kan er een buitje vallen.

Dit heb je misschien gemist:

– In het Brabantse dorp Oostelbeers is vannacht een auto een woonkamer ingereden. De bestuurder schoot uit een bocht, kwam tegen een lantaarnpaal en reed zo door de muur van het huis. De bewoners van het huis waren op dat second niet thuis. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht.

– Het is dit weekend een jaar geleden dat de movie Tremendous Mario Bros. Film in Nederland uitkwam. De movie is in sommige bioscopen nog steeds te zien en dat is bijzonder. Het gebeurt bijna nooit dat een movie een jaar lang in de bios te zien is.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vanavond na het Jeugdjournaal hebben we een further uitzending. Deze gaat helemaal over discriminatie. Kinderen vertellen hoe zij ermee te maken hebben én je hoort wat je ertegen kunt doen. De uitzending vind je natuurlijk ook on-line.

– Een half jaar, zo lang is er oorlog in Gaza. Het begon op 7 oktober 2023 toen de terreurgroep Hamas Israël binnenviel vanuit het Palestijnse gebied Gaza. Sindsdien vechten het Israëlische leger en Hamas tegen elkaar.

Tienduizenden kinderen lijden honger doordat Israël weinig eten, drinken en hulpgoederen Gaza in laat. We hebben daar veel video’s over gemaakt, zoals deze:

– Het is de dag van de Klassieker: Feyenoord tegen Ajax dus. Om half 3 begint de wedstijd in De Kuip, het stadion van Feyenoord.

– We hebben kunstenaar Florentijn Hofman geïnterviewd met jullie vragen. Je kent hem misschien wel van zijn enorme badeenden of de plassende ijsbeer. Vanmiddag vind je de video op onze web site en app.

Vraag

We hebben er nu alvast een vraag over. Florentijn zegt dat kunstenaar zijn het “allerleukste beroep ter wereld” is. Lijkt het jou ook leuk?

En dan nog even dit:

Botswana en Duitsland maken ruzie over… olifanten. Een minister uit het Afrikaanse land dreigt zelfs olifanten naar Duitsland te sturen. Hoe dat zit? Test de video!

Scroll naar boven