Posted on Leave a comment

Nieuwswekker: Veel wind en regen + Mobieltjes verbodenGoedemorgen! De schoolweek is alweer bijna op de helft. Pak je ontbijt erbij en ga lekker zitten, need er staat weer een Nieuwswekker voor je klaar. Met natuurlijk het laatste nieuws, en…

Het weer

Vandaag is er veel regen en wind. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en in het IJsselmeergebied geldt code oranje. Dat betekent dat je goed op moet letten en dat er schade kan ontstaan.

In de relaxation van Nederland geldt code geel. Later op de dag wordt het langzaam wat droger en is het op sommige plaatsen zonnig. Het wordt tussen de 18 en 20 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Je hebt het huge gehoord gisteren: geen mobieltjes meer in de klas. Tenminste, dat is het advies van de Nederlandse regering. Dat advies geven ze in ieder geval aan middelbare scholen. De meeste scholen zullen waarschijnlijk naar dat advies gaan luisteren. Vandaag wordt duidelijk of de nieuwe regel ook op basisscholen komt.

Hoe denk jij erover?

– In Italië is een vrouw gered uit een grot. De vrouw was in de grot onderzoek aan het doen en viel toen 150 meter naar beneden. Omdat ze haar been had gebroken, kon ze daar niet zelf wegkomen. Reddingswerkers zijn de grot in gegaan en konden haar eruit krijgen.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– De hele dag door scheuren er auto’s onerous langs de St. Antoniusschool in Mariënheem. De college ligt namelijk aan een drukke weg waar veel ongelukken gebeuren.

De weg zou eigenlijk verplaatst worden, maar door nieuwe regels van de regering gaat dat toch niet door. Daarom protesteren kinderen nu tegen de weg. Je ziet er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

– Gisteren waaide het op sommige plekken al flink, maar vandaag wordt nog veel sterkere wind verwacht. Mogelijk zelfs zeer zware windstoten van 110 tot 120 kilometer per uur.

Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Bomen hebben nu namelijk veel bladeren. En als ze dan veel wind vangen, kunnen takken afbreken of kunnen bomen omwaaien.

Hoe een windhoos gisteren veel schade veroorzaakte in Apeldoorn, zie je hieronder:

En dan nog even dit

Wie kan er het vaakst springen terwijl hij in model staat? Of het langst brandend rondrennen? Het antwoord: Jonathan uit Frankrijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *