Nieuwswekker: Vulkaan uitgebarsten + Sportmomenten van het jaarGoedemorgen! Leuk dat je op deze dinsdag de Nieuwswekker hebt geopend. Het laatste nieuws is speciaal voor jou weer op een rijtje gezet (kan je indruk maken op je juf of meester).

Het weer

Het wordt een kletsnatte dag. Dus neem je regenlaarzen mee en trek een jas met capuchon aan. Het wordt tussen de 8 en 10 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Op IJsland is een vulkaan uitgebarsten! In de aarde zit een scheur van maar liefst 3,5 kilometer en daaruit komt magma omhoog. Specialists hielden al rekening met een uitbarsting. Daarom moesten mensen uit een dorpje in de buurt een maand geleden hun huis uit. De kans is klein dat zij snel weer naar huis kunnen.

De uitbarsting ziet er indrukwekkend uit:

– Een gezellig feestje in het PSV-stadion. Daar waren de mascottes van alle voetbalclubs bij elkaar om samen kerst te vieren. PSV had het plan bedacht om te laten zien dat voetbalclubs niet alleen maar vijanden zijn, maar ook aardig tegen elkaar kunnen doen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Heb jij al wat knallen van vuurwerk gehoord? Grote kans van wel, need het is weer de tijd van het jaar. Op verschillende scholen in het land krijgen kinderen les over vuurwerk. Ze leren hoe leuk vuurwerk is, maar dat het ook finest gevaarlijk kan zijn.

– Max Verstappen werd dit jaar weer wereldkampioen, internet als de Nederlandse waterpolovrouwen en wielrenner Mathieu van der Poel. Wielrenster Demi Vollering gained ongeveer alles, atleet Femke Bol pakte twee keer goud en Feyenoord werd weer eens landskampioen.

Het jaar is bijna voorbij en wij zijn heel benieuwd wat jullie het sportnieuws van afgelopen jaar vinden:

En dan nog even dit…

Spannend nieuws uit Australiƫ! Daar zwom een krokodil een woonwijk in.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven