Nieuwswekker: Waterpolosters naar finale + Nieuwe dino ontdektGoedemorgen! Het weekend is in zicht. Maar voordat het zover is, ligt er eerst nog een prachtige Nieuwswekker voor je klaar. Zet ‘m op vandaag!

Het weer

Het is klaar met de vrieskou. Vannacht heeft het nog een beetje gevroren maar vandaag liggen de temperaturen tussen de 1 en 5 graden. Verder is het bewolkt.

Dit heb je misschien gemist:

– De Nederlandse waterpolosters hebben zich geplaatst voor de EK-finale. Na een spannende strijd wist het Nederlandse group ItaliĆ« te verslaan. De finale is morgen; dan speelt Nederland tegen de vorige kampioen Spanje.

– Onderzoekers in Amerika hebben een nieuwe dino-soort ontdekt. Het gaat om een voorouder van de tyrannosaurus rex, ook wel bekend als de T. Rex. Deze nieuwe soort is nog groter dan de T. Rex, en volgens de onderzoekers was hij ook veel gevaarlijker.

De schedel van de dinosaurus werd al in 1983 gevonden, maar toen dachten ze nog dat het een ‘gewone’ T. Rex was. Nu, na jaren onderzoek doen, blijkt dus dat het een hele nieuwe soort is.

– Er waren vannacht door het hele land veel ongelukken doordat het heel erg glad was op de weg. Vooral in het oosten van het land ging het vaak mis. Daar waren tientallen botsingen. Bij een van die botsingen kwam zelfs iemand om het leven.

Op veel plekken in het land geldt vandaag code oranje en geel. Dat betekent dat mensen further goed moeten opletten als ze ergens heen gaan met de auto. Als het goed is wordt het later deze ochtend weer minder glad.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De Surinaamse oud-president Desi Bouterse moet zich melden bij een gevangenis in Suriname. Bouterse is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Hij is volgens de rechter verantwoordelijk voor 15 moorden die zijn gepleegd in december 1982. Het worden de Decembermoorden genoemd.

Voor veel mensen in Suriname was de uitspraak heel belangrijk en emotioneel. We maakten er eerder deze video over:

– En dan nog wat muzieknieuws: zangeres Froukje brengt haar allereerste album uit. Het album heet ‘Noodzakelijk Verdriet’. Ook de Amerikaanse zangeres Ariana Grande komt na een paar jaar weer met nieuwe muziek. Het gaat om de eerste single van haar zevende album. Het liedje heet ‘Sure, And?’.

Ben je benieuwd wat er dit jaar nog meer gebeurt in de muziekwereld? We maakten vorige week deze vooruitblik:

– Het zijn drukke tijden voor achtstegroepers. Ze gaan naar open dagen van middelbare scholen. Hoe maak je een goede schoolkeuze? Er is dit jaar veel veranderd voor kinderen in groep 8. Daarom organiseren sommige middelbare scholen hun open dagen eerder. Zoals in Vlaardingen. Vanavond hoor je er meer over!

En dan nog even dit…

Wat nou als je wil kitesurfen, maar ook wil schaatsen? Daar heeft deze man een oplossing voor, hij doet het allebei!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven