Nieuwswekker: Weer noodweer + Vliegtuig schudt heen en weerGoedemorgen! De week is alweer doormidden. Wat gaat de tijd toch snel hè? En dan staat er ook nog eens een kakelverse Nieuwswekker voor je klaar!

Het weer

Het wordt een wisselvallige dag met af en toe wat zon en af en toe wat buien. Met een graad of 19 is het een stuk minder heat dan gisteren.

Dit heb je misschien gemist:

– In grote delen van Nederland waren gistermiddag en gisteravond problemen door harde regen, wind en onweer. De meeste buien trokken van Limburg en de Achterhoek naar Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland. Zondag waren er ook al overstromingen door noodweer.

– In Thailand heeft een vliegtuig gisteren een noodlanding gemaakt vanwege hevige turbulentie. Door het weer in de lucht schudde het vliegtuig hevig heen en weer. Mensen die geen riem om hadden vlogen zelfs de lucht in. Zoiets komt bijna nooit voor.

Na de noodlanding moesten zeven mensen naar het ziekenhuis. Een iemand kwam om het leven, waarschijnlijk door een hartaanval. De meeste passagiers zijn vooral geschrokken. Zij zijn inmiddels verder gereisd naar de plek waar ze eigenlijk naartoe wilden.

– Er is een fotowedstrijd over de mooiste foto’s die mensen van het heelal hebben gemaakt. Hier zie je een van de winnaars.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Heb jij weleens gehoord van kaatsen? Het wordt vooral in Friesland gespeeld, maar ook in andere provincies wordt het steeds populairder, vooral bij kinderen.

In Heerenveen wordt vandaag een kaatstoernooi gehouden voor scholen uit de buurt. Twee jaar geleden deden er maar 13 kinderen mee, en dit jaar wel 70! Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

– Wie wordt de voorleeskampioen van 2024? Daar wordt vandaag om gestreden in Utrecht, tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Twaalf finalisten lezen voor uit hun favoriete boek, én uit een boek dat ze nog niet kennen.

De finale wordt gepresenteerd door Edson da Graça, en in de jury zitten schrijver Simon van der Geest en onze eigen Annabelle.

En dan nog even dit…

In Japan hebben ze een wel heel bijzondere lepel uitgevonden: eentje die onder stroom staat! Het klinkt misschien als iets om iemand mee te pranken, maar dat is het niet. De lepel kan je namelijk helpen gezonder te eten.

Scroll naar boven