Nieuwswekker: Weer onrustig in Frankrijk + Levende standbeeldenGoedemorgen! Het is zondag. Tijd om rustig op te staan en deze Nieuwswekker door te nemen.

Het weer

De zon is terug! Daarbij wordt het zo’n 19 tot 22 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– In verschillende Franse steden was het voor de vijfde nacht op rij onrustig. In het hele land werden zeker 480 mensen gearresteerd. De demonstraties verliepen wel wat rustiger dan de afgelopen nachten.

Veel Fransen zijn boos nadat dinsdag een 17-jarige jongen door een agent werd doodgeschoten bij een verkeerscontrole. We maakten er eerder deze video over:

– Gisteren was volgens veel mensen een historische dag. Koning Willem-Alexander heeft namelijk sorry gezegd voor de slavernij. Hij is de eerste koning ooit die daarvoor zijn excuses heeft aangeboden. Mensen in Suriname en kinderen in Nederland vinden daar wel wat van. Examine hun reacties in de video hieronder:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Schmink op en dan doodstil staan, zou jij dat kunnen? Nou de deelnemers van het NK Levend Standbeeld in Zaandam zeker wel. Ook voor kinderen zijn er prijzen te winnen. Van deze stilstaande kinderen, krijg je vanavond bewegende beelden te zien in het Jeugdjournaal.

– Max Verstappen kan zijn vijfde Formule 1-race op rij winnen. In Oostenrijk begin hij vanaf de eerste plek. Zijn grootste concurrent en ploeggenoot Sergio PĂ©rez deed het minder goed in de kwalificatie en begin als vijftiende.

– ‘Multicolor!’ Grote kans dat je dit nummer wel eens hebt gehoord. Het is van de Nederlandse band Son Mieux. Ze maken hele vrolijke en zomerse liedjes. Noortje wilde daar alles van weten en ging bij ze langs. Het interview zie je vanmiddag al op onze web site en app.

En dan nog even dit:

Zin in een koele video? IJsmaker Xander maakte 48 uur lang ijs. Een wereldrecord!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top